A mi Petőfink...

Újra Ádámok és Évák Ünnepe a Veszprémi Petőfi Színházban.
 
 

A mi Petőfink...

Újra Ádámok és Évák Ünnepe a Veszprémi Petőfi Színházban.
 
 
 
 
 

A mi Petőfink...

Újra Ádámok és Évák Ünnepe a Veszprémi Petőfi Színházban.

Petőfi Sándor élete és művei állnak annak az előadásnak a középpontjában, melyet hét Veszprém megyei középiskola 150 diákja mutat be január 31-én (szombaton) este hat órakor a Veszprémi Petőfi Színházban a már hagyományos Ádámok és Évák Ünnepe program keretében.

A mi Petőfink című produkciót Kéri Kitty állítja színpadra.

A Veszprémi Petőfi Színház ismét átadja a színpadot a város és a megye középiskolásainak, hogy egy nagyszabású előadáson bemutatkozhassanak a közönségnek. Az Ádámok és Évák ünnepe szolnoki kezdeményezéshez 2011-ben csatlakozott a teátrum, azóta a középiskolások négyszer, az általános iskolások pedig egyszer léphettek fel a színházban.

A sorozat idei folytatásaként január végén Petőfi Sándor életéből és műveiből játszanak el jeleneteket a diákok, akik hét oktatási intézményből érkeznek. Veszprémből négy, Várpalotáról kettő és Balatonfüredről egy iskola vesz részt a különleges produkcióban. A Petőfi Színház színészei szakmai segítséget nyújtottak az iskolák csoportjainak az előadás létrehozásához.

Az előadásban részt vevő iskolák: Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Veszprém), Kozmutza Flóra Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium (Veszprém), Lovassy László Gimnázium (Veszprém), LIA Alapítványi Óvoda és Szakközépiskola Veszprémi Tagintézménye, Faller Jenő Szakképzőiskola és Kollégium (Várpalota), Képesség- és Tehetségfejlesztő Magán Általános Iskola, Szakképző Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium (Várpalota), valamint a Lóczy Lajos Gimnázium (Balatonfüred).

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.