Rossz helyre címzett kritika!

A megyeszékhely Fidelitas-vezetői nem tudják, hogy mi ellen tiltakoztak...
 
 

Rossz helyre címzett kritika!

A megyeszékhely Fidelitas-vezetői nem tudják, hogy mi ellen tiltakoztak...
 
 
 
 
 

Rossz helyre címzett kritika!

A megyeszékhely Fidelitas-vezetői nem tudják, hogy mi ellen tiltakoztak...

A helyi lakájmédia egyik nyomtatott (van elektronikus is...) termékében az alábbi mondatok jelentek meg:

- Provokációnak és a baloldal által folytatott erőszakkampány részének tekinti az MSZP kihelyezett frakcióülését és annak tematikáját a Fidelitas - jelentették ki a párt helyi vezetői múlt pénteken Veszprémben. Pálinkás Árpád, a Fidelitas városi elnöke azt mondta, képmutatásnak tartják, hogy a város nevéhez kötik a szocialisták antikorrupciós csomagjukat.

- Veszprém az a magyar város, amelyet világéletben elkerültek az ilyen botrányok - mondta a fiatalember.

Hegedüs Barbara, a Fidelitas megyei elnöke pedig (többek között) eképpen folytatta Kész Zoltán országgyűlési jelöltségével kapcsolatban:

- Hogyan lehet azonosulni egy olyan ember nézeteivel, aki "állítása szerint szélsőségesen liberális, piacpárti és államellenes."

Nos, e két szerencsétlen fiatal politikusjelölt alaposan mellélőtt igyekezetében. Vagy tájékozatlanok, vagy pedig szándékosan ferdítenek. Egyik sem dícsérendő...

Ha olvastak volna objektív (!) sajtóterméket, hallgattak volna (objektív) rádiót, vagy televíziót, akkor tudhatnák, hogy éppen ezekben a napokban bukott le a fővárosban - s előzetes letartóztatásba került! - Veress Áron, a Fidesz Ifjusági Tagozatának elnöke. Tisztázatlan hamisvaluta-ügyletek miatt.

Ugyanakkor itt Veszprémben éppen most indult eljárás G. V., a Verga Zrt. (Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.) egyik vezetője ellen. A cégnél ugyanis a közelmúltban 60 millió forintos hiány bukott ki, amellyel kapcsolatban természetesen felmerült a gazdasági igazgatóhelyettes felelőssége. Az időközben előzetes letartóztatásba helyezett vezető korábbi tevékenységéről csak ekkor derült ki, hogy a balatonfűzfői NIKE Fiocchi tulajdonosváltásakor 600 (!) millió forintos nagyságrendű ügyben is kihallgatták... Ennek ellenére a VERGA Zrt.-nél alkalmazták!

Ez kinek a felelőssége lehet? Kiderül valaha is? Vagy feledésbe merül, mint korábban a szintén kormánypártokat érintő ügy?

Hegedüs Barbara pedig olyan dolgokat ró fel a demokratikus baloldal országgyűlési képviselőjelöltjének, amelyek (liberális, piacpárti) Európa-szerte milliók számára elfogadott elvek. Az államellenes vád viszont (kellő bizonyítottság hiányában) már kifejezetten a karaktergyilkosság katagóriájába sorolható.

Kellene már azon az oldalon is pár olyan ember, akik ezeket a szerencsétlen fiatalokat felvilágosítanák: ha nem tudnák - demokráciában élünk! Mindenkinek lehetnek egyéni elképzelései az életről.

De ha már nincs ilyen ember a környezetükben, akkor legalább a médiában a bértollnokok révén ne kaphasson helyet a kettős beszéd. Mert ami bűn (lehet...) az egyik oldalon, az a másikon is az!

Indok természetesen akad az elfogultságra. Hiszen éppen most zajlik Veszprémben és környékén a kegyetlen és kíméletlen (a példa szerint olykor karaktergyilkos) kampány. A demokrácia megcsúfolása. A két fiatal politikusjelölt azonban remélhetőleg időben tanul ebből az esetből.

Ha nem, akkor csak sajnálni lehet őket. No, meg a Fidelitas-t. Hogy csupán ilyen "minőséget" termelnek ki...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.