Érkezik a Boldog óra

A Baltazár Színház négy éve visszatérő vendége a Petőfi Színháznak.
 
 

Érkezik a Boldog óra

A Baltazár Színház négy éve visszatérő vendége a Petőfi Színháznak.
 
 
 
 
 

Érkezik a Boldog óra

A Baltazár Színház négy éve visszatérő vendége a Petőfi Színháznak.

A Baltazár Színház vendégelőadását, a Boldog órát tekintheti meg a közönség 2015. február 28-án, szombaton este 7 órakor a Veszprémi Petőfi Színházban.

A Baltazár Színház - amely az egyedüli értelmi sérült színészekből álló társulat Magyarországon - négy éve visszatérő vendége a Petőfi Színháznak.

Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes elmondta: nagy öröm a színház számára, hogy évről évre támogatni tudják a Baltazár Színház munkáját, és befogadhatják előadásaikat. A Boldog óra című előadásban a társulat tagjai mellett olyan neves színészek is színpadra lépnek, mint Varga Klári, Müller Péter Sziámi és Kecskés Karina.

Sorsunk meg van írva. Fejezetei örömben és bánatban bővelkednek. A sorok között azonban szabadon olvashatunk – rajtunk múlik. Sokszor megijedünk, becsukjuk a szemünket, mert amit ott látunk, nagyon fáj. Ez egyúttal a tisztánlátás pillanata: szembenézés önmagunkkal.

Pont úgy, mint abban a különleges étteremben, ahol a nap egy órájában történettel vagy dallal lehet fizetni az ételért. Élhetünk annak lehetőségével is, hogy régen cipelt lelki terhektől szabaduljunk meg.

Ez a kedvezményes időszak a BOLDOG ÓRA.

Az előadás múltat és jelent egymás mellé állítva kérdéseket vet fel, válaszok után kutat: múltunk mennyire befolyásolja jelenünket? A régen elkövetett bűneinket hogyan tudjuk ma jóvátenni? Hogyan tudunk, bátran felvállalva sorsunkat, szabadon és boldogan élni?

A darab írója Vörös István, zeneszerzője Darvas Ferenc, rendezője pedig a Baltazár Színház művészeti vezetője, Elek Dóra.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.