Vezető fideszesek fotózkodtak vele, most hallgatnak róla...

Vizsgálatot követel az Együtt Kiss Szilárd ügyében.
 
 

Vezető fideszesek fotózkodtak vele, most hallgatnak róla...

Vizsgálatot követel az Együtt Kiss Szilárd ügyében.
 
 
 
 
 

Vezető fideszesek fotózkodtak vele, most hallgatnak róla...

Vizsgálatot követel az Együtt Kiss Szilárd ügyében.

- Az Együtt részletes és nyilvános vizsgálatot követel Kiss Szilárd ügyében. A párt felszólítja Fazekas Sándort és Szijjártó Pétert, hogy tisztázzák, milyen kapcsolatban álltak a letartóztatott volt moszkvai attaséval – közölte Hajdu Nóra, a párt elnökségi tagja.

Mint ismert, januárban letartóztatták Kiss Szilárdot, a keleti nyitás egyik kulcsfiguráját, volt diplomatát, lobbistát és volt miniszteri biztost. Korábban vezető fideszes politikusok fotózkodtak vele, most mindenki úgy tesz, mintha nem is ismerte volna – írja az Index. A lap szerint Kiss ellen több ország rendőrei nyomoznak vesztegetés és hűtlen kezelés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A párt szerint a jelenlegi ügy azért kifejezetten súlyos, mert a maga mélységében mutatja meg, hogy kik képviselik diplomataként Magyarországot. Kiss Szilárdot úgy nevezték ki keleti gazdasági kapcsolatokért felelős miniszteri biztossá a földművelési tárcánál, hogy a nemzetbiztonsági átvilágítás kockázatokat tárt föl. Emlékeztetnek: Illés Zoltán a minap arról beszélt, hogy a különböző profitorientált lobbiérdekek mára a „mohóság és a síbolás” jegyében akadálytalanul tudnak érvényesülni a kormányzati döntési folyamatokban. Úgy tűnik, a volt fideszes környezetvédelmi államtitkár pontosan arról beszélt, ami most Kiss Szilárddal kapcsolatban kiderült – írják.

„Felszólítjuk Fazekas Sándor vidékfejlesztési és Szijjártó Péter külügyekért felelős minisztert, hogy tisztázzák, milyen kapcsolatban álltak Kiss Szilárddal! Mi indokolta, hogy részére Fazekas miniszteri elismerő oklevelet adott át? Miért nevezték ki miniszteri biztossá Kisst, ha a nemzetbiztonsági vizsgálat kockázatokat tárt föl esetében? Igaz-e, hogy nemcsak Magyarországon, de Oroszországban is nyomoznak a letartóztatott fideszes ügyében? Folytassanak le belső vizsgálatot, és annak részfolyamatairól, valamint eredményéről részletesen tájékoztassák a nyilvánosságot!” – zárul az Együtt közleménye a 168 ÓO cikke szerint.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.