Tényleg volt korrupció a NAV-nál, de milyen!

Tízmilliókat kasszíroztak, azt ígérve, hogy így nem indul büntetőeljárás.
 
 

Tényleg volt korrupció a NAV-nál, de milyen!

Tízmilliókat kasszíroztak, azt ígérve, hogy így nem indul büntetőeljárás.
 
 
 
 
 

Tényleg volt korrupció a NAV-nál, de milyen!

Tízmilliókat kasszíroztak, azt ígérve, hogy így nem indul büntetőeljárás.

Pénzes, potenciális adócsalókat kerestek, megzsarolták őket. Tízmilliókat kasszíroztak, azt ígérve, hogy így nem indul büntetőeljárás. Magas rangú adónyomozó kezén kattant a bilincs.

Tizenöt ember ellen emelt vádat a Budapesti Nyomozó Ügyészség, egyikük a Nemzeti Adó- és Vámhivatal volt alezredese. További 14 civil személy is a vádlottak padjára kerül. Az alezredes 2013. februári elfogása előtt két évig üzletelt a rendelkezésére álló adatokkal. Háromféle „terméket árult”:

1. a nyilvántartásokból kiválasztotta azokat az ügyeket, melyek érintettje a feltételezése szerint nagyobb vagyonnal rendelkezett, és amelyekben a büntetőeljárás megindulása esetén várhatóan előzetes letartóztatás elrendelésére is sor kerülhet. Nekik civil bűntársával együtt azt ígérte, hogy tízmillió forint ellenében elintézik, ne induljon ellenük büntetőeljárás.

2. Ha a nyomozás már folyamatban volt, akkor információkat ígért a beszerzett bizonyítékokról és a tervezett nyomozási cselekményekről.

3. Ha már előzetes letartóztatásban volt az adócsaló, akkor segítséget ajánlott neki, hogy a legrövidebb időn belül szabadlábra kerüljön.

Adatokat szedtek le a központi nyilvántartásból, ezzel azonban vélhetően nyomot hagyott maguk után, mert most a nyomozó ügyészség bűnszervezetben, üzletszerűen az előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a volt alezredes és 14 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken.

Az ügy azért érdemes a figyelemre a Heti Válasz cikke szerint, mert korábban az Amerikai Egyesült Államok éles kifogást fogalmazott meg a magyar adóhatósággal kapcsolatos korrupciós ügyek miatt, hangsúlyozva, hogy a magyar nyomozóhatóságok nem lépnek fel ezek ellen.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.