Közúti balesetek vadak miatt

Két őz okozott balesetet csütörtökön.
 
 

Közúti balesetek vadak miatt

Két őz okozott balesetet csütörtökön.
 
 
 
 
 

Közúti balesetek vadak miatt

Két őz okozott balesetet csütörtökön.

A kora reggeli órákban egy Peugeot Boxer típusú tehergépkocsi Veszprém külterületén közlekedett a 73-as főúton Csopak felől Veszprém felé. Haladása során, egy neki bal oldali útpadkáról két őz futott az úttestre. Vészfékezéssel elkerülte az őzek elütését, de a második őz a tehergépkocsi bal oldalának futott, ennek kövezetében megrongálta azt. A szerencsének köszönhetően a baleset során személyi sérülés nem történt.

Szintén a tegnapi napon, az esti órákban egy veszprémi lakos tett bejelentést, hogy a 82-es számú főútvonalon Győr irányából Zircfelé Gézaháza szakaszán egy úttestre tévedt vaddisznóval ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt.

A vadveszély különösen a kora hajnali órákban, az esti szürkületi időben, valamint éjszaka jelentős, ilyenkor nem csak azon az útszakaszokon kell körültekintően közlekedni ahol, a veszélyt tábla jelzi, hanem ott is ahol, az út mellett erdősáv húzódik. Növelhetjük a biztonságot, ha a gépjárművünkre vadriasztót szerelünk.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.