Áder nem bízik a TEK-ben

Úgy tudni, az államfő szerint a terrorelhárítás súg Orbánnak a találkozóiról.
 
 

Áder nem bízik a TEK-ben

Úgy tudni, az államfő szerint a terrorelhárítás súg Orbánnak a találkozóiról.
 
 
 
 
 

Áder nem bízik a TEK-ben

Úgy tudni, az államfő szerint a terrorelhárítás súg Orbánnak a találkozóiról.

Komoly bizalmatlanság állhat annak hátterében, hogy a jogszabályok átlépésével Áder János személyi védelmét nem a TEK, hanem a Készenléti Rendőrség látja el – írja a HVG.

Inkább Pintér Sándor belügyminiszter tudjon a köztársasági elnök találkozóiról, mint Orbán Viktor – állítólag ez is elhangzott érvként. Áder ugyanis azért választhatott másik rendőri egységet, mert a találkozóin elhangzottak nem maradtak házon belül.

2010-ig a közjogi méltóságok védelmét a Készenléti Rendőrség kormányőrei végezték, amikor aztán 2010-ben megalakult a terrorelhárítási egység, az vette át a köztársasági elnök, a miniszterelnök és a házelnök személyi védelmét. Később megalakult az Országgyűlési Őrség, így Kövér Lászlóra már a saját emberei vigyáznak. Az államfő védelmével kapcsolatos rendeleteken azonban nem változtattak.

A HVG szerint nem válaszoltak kérdéseikre az államfői hivatalnál, pedig arra is kíváncsiak lettek volna, hogy miért nem kér Áder Orbán „magántestőrségéből”. A lap viszont úgy tudja, hogy a köztársasági elnök számára világossá vált: Orbán Viktor valamennyi programjával kapcsolatban képben van, az összes találkozójáról tud.

Márpedig sajtóértesülések szerint Áder és a miniszterelnök közt is vannak ellentétek: az államfőnek nem tetszik, hogy a parlament változatlan formában fogadja el az általa visszaküldött törvényeket, kifogásolja az elmaradt társadalmi konszolidációt és az érdekelvű külpolitikát.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.