A Fidesz csendet, az ellenzék rendet akar

Az ellenzéket nem hatotta meg a Fidesz húsvéti üdvözlete, sőt: emlékeztetik a kormányzó pártszövetséget a valódi keresztényi szeretetre.
 
 

A Fidesz csendet, az ellenzék rendet akar

Az ellenzéket nem hatotta meg a Fidesz húsvéti üdvözlete, sőt: emlékeztetik a kormányzó pártszövetséget a valódi keresztényi szeretetre.
 
 
 
 
 

A Fidesz csendet, az ellenzék rendet akar

Az ellenzéket nem hatotta meg a Fidesz húsvéti üdvözlete, sőt: emlékeztetik a kormányzó pártszövetséget a valódi keresztényi szeretetre.

"A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Országgyűlési Képviselőcsoportja arra kér minden politikai pártot, hogy a húsvéti időszakra függessze fel politikai akcióit. Legyünk tekintettel az ünneplőkre és hagyjuk békében ünnepelni az embereket." A Fidesz-frakció ezzel kíván mindenkinek "áldott, békés, húsvéti ünnepeket". Az Együtt és a PM egyelőre nem hallgatott el.

Az Együtt szerint Fideszhez köthető állami szereplők pilótajátékot játszottak közpénzzel. A párt az érintettek azonnali távozását követeli, miután "napról-napra bizarabb fordulatok látnak napvilágot", hiszen Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter helyettes államtitkára "2009 és 2013 között a Hungária Értékpapír back office vezetője volt, ahol a Földművelésügyi Minisztérium alá tartozó, Állami Tartalékgazdálkodási Nonprofit cég 410 millió forintja veszett oda". A 444.hu emelett azt is kiderítette, hogy "a svájci frank bedőlésének másnapján, január 16-án, a győri önkormányzat, feltehetően a polgármester döntése alapján, 1 milliárd forintot helyezett el a Quaestornál".

Mindkét esetből világosan látszik, hogy "állami segédlettel, jelentős összegű közpénzt lapátoltak a Quaestor és a Hungária Befektetési Zrt-be. A Fidesz holdudvarának egyes szereplői, állami pénzből biztosítottak szabadfelhasználású forrást pilótajátékuk finanszírozására, az ügyfelek megtévesztése érdekében. "Az Együtt tűrhetetlennek tartja, hogy a maffiafilmek karaktereit idéző, Fideszhez köthető állami szereplők továbbra is következmények nélkül, rezzenéstelen arccal hárítják a felelősséget magukról".

A Párbeszéd Magyarországért (PM) farizeusnak nevezi Orbán-kormányt, amelyet lelepleznek szegényellenes intézkedései! "A brókerbarát Orbán-rezsim alatt elveszett a tisztességesen dolgozó emberek megbecsülése. Drámaian beszűkültek a lehetőségeik, ami százezrek leszakadását eredményezte. A PM szerint azért lenne hasznos alapjövedelem-javaslata, mert az mindenkinek biztosítaná az alapvető létbiztonságot.

"Ma Magyarországon egymillió becsületesen dolgozó ember keres a létminimum alatt, ám sokkal többen vannak azok, akik nem tudnak megélni a fizetésükből és képtelenek egyről a kettőre jutni". A párt húsvéti üzenetként megjegyzi, hogy a keresztényi szemlélettel nem összeegyeztethető a Lázár János által nyíltan vallott "akinek nincs semmije, aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér" hozzáállás.

A szegények bűnbakká tétele helyett a PM szerint a szegénységgel küzdők támogatására és felemelésére lenne szükség.

"A farizeus Fidesz-KDNP-kormánynak ideje végre szembenéznie a felelősséggel, amelyet Ferenc pápa fogalmazott meg a hatalmi-politikai elittel szemben: "az a társadalom, amelyik nem törődik a szegényekkel, üldözi őket, bűnözőkké tesz őket, (...) elveszíti a szabadságát és megszűnik kereszténynek lenni". Ehelyett inkább "meg kell védenünk a szegényeket és nem védekezni kell tőlük" - emlékeztet a Hír24.hu cikke szerint a Párbeszéd Magyarországért.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.