Betett Semjénnek az állampolgárság-maffia

Négy megkent tisztségviselő ellen büntetőeljárás folyik az egyszerűsített honosítási eljárással összefüggő visszaélések miatt.
 
 

Betett Semjénnek az állampolgárság-maffia

Négy megkent tisztségviselő ellen büntetőeljárás folyik az egyszerűsített honosítási eljárással összefüggő visszaélések miatt.
 
 
 
 
 

Betett Semjénnek az állampolgárság-maffia

Négy megkent tisztségviselő ellen büntetőeljárás folyik az egyszerűsített honosítási eljárással összefüggő visszaélések miatt.

Az állampolgárság-maffia újabb tagjai buktak le az ukrán határhoz közeli Dombrádon. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen hónapok óta nem voltak új állampolgársági eskütételek, ez tűnt fel a szocialista parlamenti képviselő Legény Zsoltnak, aki elkezdett érdeklődni a legfőbb ügyésznél. Polt Péter írásbeli válaszában annyit árult el, hogy négy embert hallgattak ki gyanúsítottként, és ők a bűncselekményt hivatalos személyként követhették el – írja a Magyar Nemzet.

Legénynek az volt furcsa, hogy a helyi sajtóban rendszeresen be szoktak számolni az ünnepélyes eskükről, és a városvezetés is tájékoztatja a képviselő-testületet ezekről az eseményekről. December közepe óta azonban ilyesmire mégsem került sor. Legény akkor arról írt, hogy a településen terjedő pletyka szerint a polgármesteri hivatal néhány munkatársával szemben büntetőeljárást indítottak, mert részt vettek az illegális állampolgárság-bizniszben.

A Magyar Nemzetnek az eljárás tényét megerősítette a megyei rendőr-főkapitányság, a megyei főügyészségtől pedig azt is megtudták, hogy többrendbeli közokirat-hamisítás gyanúja miatt folyik a nyomozás.

Az Index újságírója, Szalai Bálint tavaly szeptemberben tárta fel többrészes cikksorozatban, hogyan oszt tízezrével magyar állampolgárságokat az ukrán maffia. A kiterjedt hálózatban csaló ügyvédek, korrupt hivatalnokok és szimpla bűnözők vettek, vesznek részt. A szigorítások ellenére ugyanis a hamisított magyarok ma is ezrével érkeznek az országba.

Az Index információi szerint az ukrán maffia hatalmas pénzekért osztja tízezrével a magyar állampolgárságot. A területért felelős Virág elvtárs – bocs: Semjén Zsolt kereszténydemokrata pártelnök és miniszterelnök-helyettes – ettől nagyon begurult: hazaárulózni kezdte a magyar sajtót és az ellenzéki pártokat.

- A baloldal összehangolt támadást indított a kettős állampolgárság ellen – reagált Semjén Zsolt az Index cikke alapján kirobbant ügyre. A kormányfőhelyettes úgy látja, hogy az Index átvette a külföldi titkosszolgálatok dezinformációit.

- Az Index, valamint annak alapján az MSZP és a Demokratikus Koalíció politikusai „tudatos torzítással, teljesen ellenőrizetlen forrásokból származó híresztelések alapján” támadást indítottak a kettős állampolgárság ellen – közölte Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes.

Semjén szerint valójában arról van szó, hogy a szomszédos országokban működő „kevésbé baráti” titkosszolgálatok akciókat indítottak az állampolgárság akadályozására. Ezeknek a titkosszolgálati akcióknak lényege Semjén szerint, hogy dezinformáció alapján fiktív honlapokat hoznak létre, valamint azokra fiktív anyagokat töltenek fel, és azokra hivatkozva korrupciós visszaéléseket sejtetnek az állampolgárság körül – magyarázta az Index tudósítása szerint.

- Szomorú, hogy bizonyos baloldali médiumok Magyarországon átvették ezeket a híreket – mondta a 168 ÓO cikke szerint Semjén Zsolt, majd hozzátette: aki külföldi titkosszolgálattal működik együtt magyar nemzeti célokkal szemben, az hazaárulást követ el.

(Virág elvtárs: „Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló” – A tanú.)

A miniszterelnök-helyettes azt mondta, hogy akinek tudomása van arról, hogy bűncselekménnyel szereznek magyar állampolgárságot, annak feljelentési kötelezettsége van. Ha ennek nem tesz eleget, szintén bűncselekményt követ el. Semjén a kormány nevében visszautasította a magyar államigazgatást ért korrupciós vádat és azt állította, ha korrupciós eset felmerült, az ellen magyar állam szerinte a legszigorúbban lépett fel. Semjén Zsolt szerint a honosítás során az érintett többszörös szűrőn, azaz titkosszolgálati, nemzetbiztonsági, rendőrségi és államigazgatási ellenőrzésen esik át.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.