Médiaátrendeződés: az MSZP kiszáll a Népszabadságból

"...rövid időn belül tájékoztatni fogják a részletekről a közvéleményt."
 
 

Médiaátrendeződés: az MSZP kiszáll a Népszabadságból

"...rövid időn belül tájékoztatni fogják a részletekről a közvéleményt."
 
 
 
 
 

Médiaátrendeződés: az MSZP kiszáll a Népszabadságból

"...rövid időn belül tájékoztatni fogják a részletekről a közvéleményt."

A Válasz.hu információi szerint hamarosan bejelentik, hogy Heinrich Pecina üzletember cége megvásárolja az MSZP Szabad Sajtó Alapítványától a Népszabadság közel 28 százalékos üzletrészét, valamint a dolgozói részvényeket, és ezzel teljes egészében osztrák kézbe kerül a balliberális napilap.

Aki azt hinné, hogy csak a jobboldali sajtóban zajlik tektonikus átrendeződés, téved. A közeljövőben a Népszabadságnál is bekövetkezik a régóta várt fordulat. A Válasz.hu információi szerint napokra vagyunk attól, hogy Heinrich Pecina osztrák üzletember érdekeltsége, a Mediaworks megszerezze a Népszabadság Zrt. közel 28 százalékos üzletrészét az MSZP Szabad Sajtó Alapítványától. A balliberális napilap – a Nemzeti Sport, a Világgazdaság, a hot! és számos vidéki lap mellett – eddig is a Mediaworks-portfólióba tartozott, ám Pecina az MSZP-alapítvány szűk 28 százaléknyi „blokkoló” részesedése miatt nem rendelkezhetett szabadon az újságjával (pedig a pletykák sokáig arról szóltak, hogy az osztrák üzletember csak átmeneti figura, és az a szerepe, hogy idővel valaki másnak játssza át a médiacsoportot).

A Pecina–MSZP megállapodást nehezíti ugyan, hogy a lap kiadójában a Népszabadság Zrt. Dolgozóinak Kulturális, Szociális Segélyező Egyesülete is rendelkezik 1,4 százaléknyi részesedéssel, továbbá a munkatársaknak ettől függetlenül is van 0,1 százaléknyi közös tulajdonú részvényük, de tudomásunk szerint intenzív háttérmunka folyik annak érdekében, hogy a Mediaworks-csoport heteken belül 100 százalékos Népszabadság-tulajdonossá váljon.

A fenti információinkkal megkerestük az MSZP Szabad Sajtó Alapítványának elnökét, Kránitz Lászlót, aki csak annyit mondott: rövid időn belül tájékoztatni fogják a részletekről a közvéleményt. Arra a kérdésünkre, hogy a rövid idő két percet vagy két hetet jelent-e, a szocialista politikus azt válaszolta: nincs már szükségük két hétre.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.