Így kell ezt csinálni...

A huszonnégy pontos idegenbeli siker után formalitás a veszprémi kosarasok számára a visszavágó.
 
 

Így kell ezt csinálni...

A huszonnégy pontos idegenbeli siker után formalitás a veszprémi kosarasok számára a visszavágó.
 
 
 
 
 

Így kell ezt csinálni...

A huszonnégy pontos idegenbeli siker után formalitás a veszprémi kosarasok számára a visszavágó.

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a középházi rájátszás második körének első felvonásán eldöntötte a továbbjutás kérdését, huszonnégy pontos idegenbeli sikerük után mondhatni formalitás a visszavágó.

Pontatlanul kezdtek a „túlóra” nyitó fordulójából kettős győzelemmel továbblépett vendégek: közelről, középtávolról és távolról is sikertelenül dobtak, három és fél perc után mindössze két pontnál jártak, 8:2. Kámán Tamás újabb dupláját követően jókor jött Fekete Csaba triplája, felzárkózásuk eredményeként mintha elbizonytalanodtak volna a hazaiak, 9:9. A tartalékosan felálló vasiak irányzéka a folytatásban elállítódott. Temérdek próbálkozásuk vallott kudarcot, de mert a vezetéshez jutott veszprpémiek is lassan találták meg a gyűrűtől való távolságot, a különbség akkor még nem volt számottevő, 9:13. Hamarosan rákapcsoltak a bakonyiak: Feketéék remekül szedték a lepattanókat, elől pedig mind precízebben támadtak. Az első negyed végén nagyobb is lehetett volna az előnyük, ám Szabó Tibor kihagyott két büntetőt, míg Szanati Gergő felíratott egy hárompontost a neve mögé. Később Puszta Dávid szerzett zsinórban hat pontot, majd Gáll Dominiknak adott egy gólpasszt, így alakulatuk meglépett az ellenféltől, 14:23. Hiába kértek időt a nyugat-magyarországiak, a fegyelmezett csapatmunkával szolgáló Mérész-tanítványok a „fejtágító” után is megfelelően koncentráltak: megbecsülték a labdákat és kihasználták a másik oldal hibáit, 14:28. A rutinosabb vendégek a játék minden elemében domináltak: jól védekeztek, szemre is tetszetősen támadtak (az első félidőben csupán három rossz kétpontos kísérletük volt), eközben a vetélytárs bármihez nyúlt, az rosszul sült el, 14:32. Az egyetemistáknál mindenki beletett valamit a közösbe, az akkortájt ritkán hibázó játékosok elosztották egymás között a terheket. Nem is lehetett nagyon csodálkozni azon, hogy a differencia több mint húszpontosra nőtt, 18:40. Végül 26:44-nél jött el a nagyszünet ideje.

A rivális jobban indította a második félidőt. Azokban a percekben törés állt be a mieink játékába: téves passzokkal és dobásokkal jelentkeztek, ráadásul sok apró szabálytalanságot vétettek, 31:44. A hullámvölgy rövid ideig tartott, majd Sipos Ádám vezérletével ismét rátaláltak a helyes útra, 33:50. A 24 éves sportoló kétség kívül a legjobb mérkőzését hozta veszprémi színekben: egymás után dobta a pontjait, a vasiak nem tudták tartani, vagyis úgy teljesített, ahogy a csapat hívei régóta várják tőle, 35:54. Mérész-edző elégedetten figyelhette a találkozót, hiszen a hajtós, néha egész pályás letámadással próbálkozó hazaiak képtelenek voltak túljárni az övéi eszén, 39:60. Továbbra is húsz pont körüli volt a felek közötti különbség, ezért nem csak az „odavágó”, hanem a továbbjutás is eldőlni látszott. A szombathelyiek nem tudtak közelebb férkőzni, Feketéék a szezon egyik legjobb védekezését mutatták be – a hátsó alakzat flottul működött –, míg Nagy Róbert és Vertetics Ádám a másik palánknál gyakran hozta kihagyhatatlan helyzetbe a társait, 42:65.

A záró játékrészben egy ideig nem esett kosár, a gárdák egymás hibáiból éltek, a gyűrűre veszélytelenek voltak. Több mint két perc után Novák Patrik törte meg a gólcsendet, majd Bazsó Brunóék hirtelen feltámadtak és húsz ponton belülre kerültek, 51:70). A veszprémiek a jelentős előnyük birtokában már nem összpontosítottak annyira (összesen tizenkilenc labdát adtak el, más kérdés, hogy most ez is belefért), de mert Szeifert Zalán után Gáll is bevágott egy triplát, a csapás megsemmisítő erejű lett a klub honlapjána tudósítása szerint, 54:78.

A kombinatívan játszott vendégek a május 8-i hazai visszavágó előtt pontot tettek a párharc legfontosabb kérdésére, s hovatovább várhatják, hogy a másik ágon (Budapesti Honvéd SE–Békési SzSK) ki lesz a nyerő, akivel a másodosztály kilencedik helyéért mérkőzhetnek meg.

Jegyzőkönyv. Falco KC II. – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 58:82 (14:19, 12:25, 19:23, 13:15). Szombathely, 200 néző. V.: Horváth, Török, Németh. Falco II.: Tóth 13, Németh, Bereczki 2, Karagity 7/3, Varga 13. Csere: Bazsó 9/6, Szanati 6/6, Horváth 4/3, Kozma 2, Koromi 2. Edző: Váradi Attila. Veszprém: Vertetics 4, Puszta 14, Kámán 9, Sipos 23/3, Szabó 6. Csere: Fekete 5/3, Nagy 3, Gáll 13/3, Novák 2, Kováts, Szeifert 3/3. Edző: Mérész Csaba.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.