Barcelona-Juventus párharc a BL-döntőben

Szépen halt meg a Bayern, a Zebrák az új El Classico útjába álltak...
 
 

Barcelona-Juventus párharc a BL-döntőben

Szépen halt meg a Bayern, a Zebrák az új El Classico útjába álltak...
 
 
 
 
 

Barcelona-Juventus párharc a BL-döntőben

Szépen halt meg a Bayern, a Zebrák az új El Classico útjába álltak...

A múlt hét szerdai első mérkőzésen a Barcelona remek hajrával 3:0-ra győzte le Pep Guardiola együttesét, amivel komoly lépést tett a döntőbe jutás felé.

A visszavágón sokkolta a katalánokat a házigazda Bayern, hisz tíz perc sem telt el, amikor Benatia fejesével megszerezték a vezetést a hazaiak. Sokáig nem tartott az öröm az Allianz Arénában, hisz az első negyed óra végén egy remek Messi-Suárez-Neymar összjáték végén utóbbi lőtt Neuer kapujába. Még a szünet előtt meg is fordította a meccs állását a Barca: a forgatókönyv hasonló volt mint az első találatnál, Suárez passzát brazil csatártársa váltotta gólra

.

A térfélcserét követően a csapatok visszavettek az iramból, jóformán unalmassá vált a rangadó, mígnem egy órával a rendes játékidő vége előtt Lewandowski szinte a semmiből egalizált. A hajrában Müller is beköszönt, s bár a Bayern ezzel a góllal 3:2-re be is húzta a találkozót, 5:3-as összesítéssel búcsúzott a sorozattól, a gránátvörös-kékek pedig ott lesznek a június 6-i berlini BL-döntőben, ahol az ellenfelük a Juventus lesz majd.

x

Mielőtt kisorsolták volna a Bajnokok Ligája elődöntőinek párosításait, mindenki a Juventust tartotta a leggyengébb csapatnak, így értelemszerűen a Bayern, a Barca és a Real Madrid is az olaszokat szerette volna kapni. A Juventus végül a címvédővel került össze, de a Zebrák már az odavágón meglepetést okoztak agresszív, jól szervezetett támadásaikkal, így 2:1-re be is húzták azt a találkozót.

A madridi visszavágón aztán a Real kezdett jobban, már az első percekben több komoly helyzetet is kialakítottak, de gólt nem sikerült szerezniük egészen a 23. percig: ekkor James Rodriguez buktatása után Cristiano Ronaldo értékesített egy büntetőt. A Juventus nem igazán találta a fogást a spanyolokon, a Real viszont nem tudta növelni előnyét.

A szünet után a hazaiak megnyugodtak, túlságosan is, egyre lazábban vették a meccset, a Juventus pedig épp ekkora kapcsolt magasabb sebességi fokozatba, szinte állandóan kijátszották a hazaiak védelmét, így tudott a Real-nevelés Alvaro Morata egyenlíteni az 57. percben. Ezt követően a madridiak láthatóan pánikba estek, elkezdték felívelni a labdákat, de ezek hatástalanok voltak a Juventus védői ellen, így végül maradt az 1:1, összesítésben pedig a Juventus 3:2-vel jutott be a BL-döntőbe.

A fináléban így a Sport24.hu információja szerint a torinóiak a Barcelonával találkoznak majd június 6-án.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.