Rosberg nyert Monacóban

Hamilton banális hiba miatt végzett a harmadik helyen.
 
 

Rosberg nyert Monacóban

Hamilton banális hiba miatt végzett a harmadik helyen.
 
 
 
 
 

Rosberg nyert Monacóban

Hamilton banális hiba miatt végzett a harmadik helyen.

Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjat elsősorban annak köszönhetően, hogy a hajrában másképp taktikázott, mint csapattársa, a harmadikként célba érő, címvédő brit Lewis Hamilton.

A 29 éves Rosbergnek ez volt pályafutása 10., idei második futamgyőzelme - sorozatban harmadszor nyert Monacóban -, s az összetettben közelebb férkőzött az élen álló Hamiltonhoz.

A második helyen a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája végzett. A futam nagyobb részében vezető Hamilton pedig a hajrában történt biztonsági autós szakasz közben elvégzett kerékcseréje miatt lett csak harmadik.

A rajtot Hamilton tökéletesen kapta el, megtartotta az első helyet, mögötte Rosberg és Vettel csatázott egy kicsit az első kanyar előtt a második helyért, de előzés nem történt, így az első kör végén Hamilton, Rosberg, Vettel volt a dobogós helyeken száguldók sorrendje.

Az élen haladó hármas a verseny első felében hibátlanul vezetett, közülük a 37. körben elsőként Vettel ment ki a boxba kereket cserélni, egy körrel később Rosberg, majd Hamilton kapott új abroncsokat, a sorrend nem változott.

A 64. körben Max Verstappen (Toro Rosso) és Romain Grosjean (Lotus) balesete miatt a versenybíróság a pályára küldte a biztonsági autót. Hamilton kiállt a boxba új gumikért, Rosberg és Vettel viszont a pályán maradt, így amikor a Safety Car a 70. körben elengedte a mezőnyt, Rosberg, Vettel, Hamilton volt a sorrend a dobogós helyeken.

A hajrában Hamiltonnak nem volt valós esélye az előzésre, bár néhány körig próbálkozott, végül megelégedett a harmadik hellyel, ugyanakkor a leintés után a csapat rádióüzenetben bocsánatot kért tőle, amiért kihívta a boxba a biztonsági autós időszak alatt.

Rosberg a díjátadó utáni interjúban a VS.hu híradása szerint kiemelte, hogy ezen a futamon Hamilton érdemelt volna győzelmet, a brit címvédő pedig egyrészt gratulált márkatársának, másrészt hangsúlyozta, hogy a csapattal meg kell beszélniük a történteket.

A verseny meghozta a McLaren Honda számára első idei vb-pontjait, miután Jenson Button a nyolcadik helyen ért célba.

A világbajnokság két hét múlva, Kanadában folytatódik.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.