Keserédes kosaras szezonzárás

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém tízedik helyen végzett a másodosztályú kosárlabda-bajnokságban.
 
 

Keserédes kosaras szezonzárás

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém tízedik helyen végzett a másodosztályú kosárlabda-bajnokságban.
 
 
 
 
 

Keserédes kosaras szezonzárás

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém tízedik helyen végzett a másodosztályú kosárlabda-bajnokságban.

Azután, hogy az NB I/B. kilenc-tízedik helyéért kiírt párharc első mérkőzésén a pestiek 84:78-ra győztek az otthonukban, egyszerű volt a képlet: a sérült Verteticset, Oltárczyt és Blaskovits-ot nélkülöző helyi kedvenceknek több mint hat ponttal kellett nyerni a középházi rájátszás legjobb pozíciójáért.

Az idény utolsó összecsapásának elején a felek felváltva találtak be, a távolról ismét eredményes ellenfél tartotta a lépést Siposékkal, 6:7. Később elállítódott a csapatok irányzéka, több kísérlet is célt tévesztett, aztán a góltalansági periódusból Szalayék jöttek ki jobban, 9:13. Mérész-edző – az összesítésben már tízpontos különbségnél – időt kért, majd az övéi Puszta és Szabó vezérletével lábra kaptak, 18:16. Talán a megszokottnál kevesebb néző miatt, ám nem pörögtek teljes fordulatszámon a veszprémiek, akik a negyed végére így is ledolgozták az első találkozón összeszedett hátrányukat.

A kilátogatott sportbarátok a folytatásban némiképp megnyugodhattak, a gárda ugyanis mind gyakrabban bizonytalanította el az ellenfelét, 30:20. Mivel az együttesek akkortájt egymás hibáiból éltek, állandósult a tízpontos differencia. A vendégek nem adták fel a küzdelmet, a hazai villanásokra rendre volt válaszuk, emiatt 37:26-ról 42:35-re módosult az állás. A bakonyiak irányították a csatát, folyton meglógtak nyolc-tíz ponttal, ám a sok mozgással védekező piros-fehérek kihasználták a megingásaikat. Szezonvégi fáradtság érződött Nagy Róberték teljesítményén, ez is közrejátszott abban, hogy a másik oldal öt pontra felzárkózott a nagyszünetig, 48:43.

A második félidőt frissebben és pontosabban kezdte a vetélytárs, az egyetemisták védekezése továbbra sem akart összeállni, 52:48. Szollár újabb triplájával egy pontra jöttek fel, majd kisvártatva a vezetést is átvették, 52:53. A Mérész-tanítványok csak ritkán tudtak akadályt tenni a rivális gépezetének fogaskerekei közé, akik ezt köszönték szépen: értékesítették a – néha szemre is tetszetős – dobóhelyzeteiket, 52:55. Sipos hárompontosa nem csak a leült csapatának, hanem a publikumnak is jól jött, a szurkolók újra hallatták a hangjukat, 57:57. Ettől aztán feljavult Kámánék hátsó alakzata. Olyannyira, hogy az utolsó erőtartalékaikat mozgósító Szabóék elől elkezdték szórni a pontokat, 69:62.

Ötpontos hazai előnnyel indult a záró tíz perc, s ez roppant izgalmas végjátékot sejtetett. Az erősebb játékosállománnyal rendelkező és egészen jól büntetőző veszprémiek eleinte nyitották a negyedet (73:64), később viszont elkezdett akadozni a produkciójuk. Megint öt pont lett a különbség (77:72), néhány néző pedig a körmét rágta idegességében. A házigazdák ott toporogtak a nagy lehetőség kapujában, szakvezetőjük folyamatos cserékkel frissítette a társaságot, mégis lábra kapott a nagy múltú ellenfél, 79:77. A hajrában a kilenc lepattanóig jutott Szabó keze is megremegett, s a letámadással próbálkozó társainak sem akart összejönni semmi, 79:80. Így a szebb búcsúban reménykedő bakonyiak végül a másodosztály tízedik helyén zártak.

Jegyzőkönyv. HOYA-PEV – Bp. Honvéd SE 81:84 (26:20, 22:23, 21:21, 12:20). Veszprém, 200 néző. V.: Török, Esztergályos, Németh. HOYA-PEV: Puszta 17/3, Gáll 5/3, Fekete 3/3, Kámán 6, Sipos 17/6. Csere: Szabó 26, Nagy 7, Kováts, Novák. Edző: Mérész Csaba. Honvéd: Szollár 16/9, Szalay 13/3, Mácsai 6, Stefán 9, Taga 3/3. Csere: Máté 26/9, Haris 2, Kovács 4, Sinkovits 5/3, Sebők. Edző: Puskás Artúr.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.