Erős szavak...

Nekiment Orbánnak a teljes ellenzék.
 
 

Erős szavak...

Nekiment Orbánnak a teljes ellenzék.
 
 
 
 
 

Erős szavak...

Nekiment Orbánnak a teljes ellenzék.

A Jobbik értékelése szerint a kormányfő beszédében beismerte a kormányzatot átszövő korrupciót és a hatalmi arroganciát, azonban ezzel öt évet késett. Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője hiteltelennek nevezte a korrupció és a visszaélések ellen hirdetett zéró toleranciát és azt mondta: ha Orbán Viktor ténylegesen szeretne tenni valamit, akkor minimum eljárások megindítását kellett volna bejelentenie.

Az LMP szerint a hazai bérek mindennél árulkodóbbak, ha értékelni kell az elmúlt öt év kormányzását. Szél Bernadett, a párt társelnöke úgy vélte: Orbán Viktor értékelő beszédében "hőstörténetet adott elő", de az emberek nem így élték meg ezt az időszakot.

Az Együtt szerint az Orbán Viktor vezette kormány ötéves eredménye az, hogy soha nem volt annyi szegény ember Magyarországon mint ma, továbbá kétszer annyian hagyták el az elmúlt öt évben az országot, mint 1956-ban. Juhász Péter, a párt alelnöke úgy fogalmazott: "ma a Habony Árpádok féle embereknek áll a világ, és a keményen dolgozó kisembereket kisemmizték".

A Párbeszéd Magyarországért szerint a miniszterelnök politikai hagyatéka az, hogy a magyar fiataloknak Magyarország egy kies, depressziós és jövőkép nélküli ország lett. Az ellenzéki párt szakszóvivője, Barabás Richárd azt mondta, "ma egy álmodozó beszélt álomországról tátott szájú óvodásoknak".

A Magyar Liberális Párt szerint "Orbán Viktor Magyarországa" nem biztosít jólétet, demokráciát és jogállamot, s ebből nem kérnek. Bősz Anett, az ellenzéki párt ügyvivője azt mondta: szerintük öt év alatt a Fidesz lerombolta a jogállamot, a demokráciát, az egymás iránti toleranciát, az egészségügy pedig csak a benne dolgozók tisztes helytállásának köszönhetően nem omlott még össze.

A Demokratikus Koalíció állítja: Magyarországnak nincs szüksége Orbán Viktorra, így ideje lenne előrehozni a változást. Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője a válasz.hu cikke szerint azt mondta, a nettó államadósság emelkedett, a GDP változása pedig 2010 és 2014 között a statisztikai hibahatáron belül volt, amellyel a környező országok mindegyikénél rosszabbul teljesített Magyarország.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.