Megvan a csoportelsőség

Újoncokkal is győzött a férfi kéziválogatott Portugália ellen.
 
 

Megvan a csoportelsőség

Újoncokkal is győzött a férfi kéziválogatott Portugália ellen.
 
 
 
 
 

Megvan a csoportelsőség

Újoncokkal is győzött a férfi kéziválogatott Portugália ellen.

A biztos Eb-részvétel tudatában különösebb teher nélkül léphetett pályára a fiatal magyar csapat Portugáliában, és a mieinkben – a hazai nyögvenyelős győzelem ellenére – nem is volt félsz, bátran kezdtek.

Az első percekben különösen Ancsin Gábor és Bodó Richárd volt elemében, mindketten három góllal kezdtek az első tizenöt percben. A hazai csapat 5:3-as magyar vezetés után sorozatban három gólt dobott, a gödörből Bodó gólja rángatta ki a csapat, ám a megtorpanást látva Talant Dujsebajev időt kért, 6:6.

Sorcsere jött a magyar válogatottnál, Faluvégi Rudolf gyorsan góllal mutatkozott be első válogatott meccsén, Borsos Tamást ugyanakkor emberelőnyben kiállították, a hazaiak pedig elhúztak három góllal, s ezt az előnyt meg is őrizték a szünetig, 15:12.

Fordulás után az NSO tudósítása szerint növelte előnyét az ibériai csapat, amelyben Gilberto Duartét nem tudta tartani a magyar csapat, Alfredo Quintana kapus pedig többször is megbabonázta a magyar lövőket, különösen a kimaradt büntetők hiányoztak nagyon a hajrában.

Mert az utolsó percek annak ellenére szorosan alakultak, hogy a 39. percben még 21:16-ra vezetett a portugál válogatott, ám Bartucz László kapuba állása fordulatot hozott a mérkőzésbe.A mieink nagyon megacélozták a védekezésüket, rengeteg labdaszerzéssel mindössze négy gólt kaptak a folytatásban!

A portugálok 23:19-es vezetése után sorozatban jöttek a magyar gólok, Faluvégi révén az 54. percben egyenlített a magyar csapat, az utolsó két percben Bodó pedig kétszer is beköszönt, ezzel Talant Dujsebajev csapata megőrizte selejtezőbeli veretlenségét, és megnyerte a csoportot.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtező, 5. csoport, 5. forduló: Portugália - Magyarország 25:26 (15:12). Magyarország: Székely, Bartucz (kapusok) – Ancsin 3, Balogh 3 (2), Bánhidi 1, Bodó 5, Bóka, Borsos, Faluvégi 2, Gazdag 3 (2), Gerdán, Hegedűs 2, Hornyák P., Lékai 3, Pásztor Á. 3, Szöllősi Ba. 1. Szövetségi kapitány: Talant Dujsebajev. A porugálok legjobb lövői: Duarte 10, Antunes, Spinola 4-4.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.