Európa Liga: kikapott a Fradi, ikszelt a Debrecen

A Videoton már páholyból várhatja a második forduló sorsolását a labdarúgó Bajnokok Ligájában.
 
 

Európa Liga: kikapott a Fradi, ikszelt a Debrecen

A Videoton már páholyból várhatja a második forduló sorsolását a labdarúgó Bajnokok Ligájában.
 
 
 
 
 

Európa Liga: kikapott a Fradi, ikszelt a Debrecen

A Videoton már páholyból várhatja a második forduló sorsolását a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Kissé álmosan kezdett a Ferencváros, míg a bosnyák csapat bátran futballozott és távoli lövésekkel veszélyeztetett, azonban a próbálkozások elkerülték a magyar kaput. A félidő derekán aztán magához ragadta a kezdeményezést a magyar kupagyőztes és nemcsak mezőnyfölényt harcolt ki, hanem sorra dolgozta ki a helyzeteket. A szünetig akár többgólos előnyre is szert tehetett volna az FTC, de valamennyi lehetőség kimaradt: egy ízben a kapufa mentett, egyszer pedig Leandro négy méterről lőtt a kapu fölé.

A folytatásra rendezte sorait a bosnyák együttes, azaz korántsem volt akkora nyomás rajta, mint az első játékrész végén. A Ferencvárosnál volt többet a labda, de mezőnyfölénye ekkor meddőnek bizonyult, nem találta a rést a vendégek védelmén. Az utolsó negyedórára ismét fokozódott a nyomás a vendégeken, megint veszélyesebben játszott a zöld-fehér gárda, de csak nem sikerült bevennie a bosnyákok kapuját, sőt, az utolsó percben a vendégek váratlanul a győzelmet is megszerezték.

x

A Debrecen kezdeményezőbben lépett fel a találkozó elején és erőfeszítése hamar eredményre vezetett: a 9. percben Balogh Norbert ívelte be jobbról a labdát, a középen érkező Tisza Tibor pedig közelről, kapásból bevette a hazaiak kapuját 0:1. A lett csapat teljesen váratlanul, szinte első támadásából még az első félórában válaszolt: egy kontra végén Arturs Karasausks cselezte ki Mészáros Norbertet, majd 17 méterről, laposan a jobb alsó sarokba lőtt, 1:1. A bekapott gól nem vetette vissza a hajdúsági együttest, továbbra is fölényben játszott, a félidő végén újra vezetést szerezhetett volna, ám a kapufa megmentette az ellenfelet.

A szünet után szinte azonnal vezetést szerzett a lett csapat: Karasausks gyorsított fel egy jó passz után a védők között, a támadó pedig magabiztosan emelt Verpecz István kapujába, 2:1. A Debrecen ezt követően nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, melynek köszönhetően több lehetősége volt az egyenlítésre, végül a 72. percben a frissen beállt Geoffrey Castillion közelről lőtt a kapuba, 2:2. A lefújásig bár kiegyenlítettebbé vált a játék, de így is a magyarok futballoztak fölényben, azonban több gól már nem esett.

x

A Videoton kedden este Gyurcsó Ádám 77. percben szerzett átlövésgóljával 1:0-ra nyert a walesi The New Saints otthonában, így előnnyel várja a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóját, amelyet jövő szerdán, 20.30 órakor játszanak a Sóstói Stadionban.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.