Gáz után pénz sincs...

Sokhelyütt késik a tanárok fizetése.
 
 

Gáz után pénz sincs...

Sokhelyütt késik a tanárok fizetése.
 
 
 
 
 

Gáz után pénz sincs...

Sokhelyütt késik a tanárok fizetése.

Érettségi és szakmunkás-vizsgáztatás után járó pénzekkel, nyugdíjasként visszafoglalkoztatott tanárok bérével, valamint megbízási szerződéssel dolgozók számláinak rendezésével is gondok vannak a Kliknél.

A Hír24.hu már korábban megírta, hogy több somogyi iskolát is elkezdett lekapcsolni az E.ON gázszolgáltató a rendszerről, mert a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ sokmilliós adósságot halmozott fel. A Magyar Nemzet információi szerint fővárosi és vidéki iskolákból is érkeztek olyan jelzések, hogy sok állami köznevelési intézménynél dolgozó tanár nem jut hozzá időben az őt megillető juttatásokhoz.

- Hetek óta várom az érettségi felügyeletért és vizsgáztatásért járó pénzemet. Május elején felügyeltem, és több mint két hónapja kijavítottam a dolgozatokat – mondta a lapnak az egyik tanár.

Azok az oktatók is bajban vannak, akik megbízással dolgoztak, és a vizsgáztatásokról számlát nyújtottak be a fenntartónak. Van, akinek 40, másnak már 90 napja lejárt a számlája, a panaszok ügyintézése pedig nagyon lassan megy, annyira, hogy már pertársaság alakítását fontolgatják az érintettek.

A lap érdeklődött az államtitkárságnál, ott azt mondták, hogy az érettségi vizsgán való közreműködésért járó díjazást jogszabály írja elő, ezért ezekkel a tételekkel a munkáltatónak mindenképp számolnia kell, hiszen a pluszpénzekre a tanár az illetményén, munkabérén felül szerez jogot. A díjazás mértéke nem elhanyagolható, hiszen a vállalt feladattól és a diáklétszámtól függően százezres összeg is lehet.

Olyan is van, hogy a tanár kénytelen a fizetése után futni, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete tanévzáráskor arra hívta fel a figyelmet, hogy hogy országszerte több olyan határozott idejű szerződéssel dolgozó tanárról tudnak, aki június végén még nem jutott hozzá a májusi munkájáért járó fizetéshez, miközben a Klik prioritásként kezeli a személyi kifizetéseket, és folyamatosan rendezi az esetleges elmaradásokat - saját bevallása szerint legalábbis.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.