Újabb veszprémi hungarikum a Cserháton

Aláírásgyüjtésre készülnek a megoldatlan szeméthelyzet miatt a környékben élők.
 
 

Újabb veszprémi hungarikum a Cserháton

Aláírásgyüjtésre készülnek a megoldatlan szeméthelyzet miatt a környékben élők.
 
 
 
 
 

Újabb veszprémi hungarikum a Cserháton

Aláírásgyüjtésre készülnek a megoldatlan szeméthelyzet miatt a környékben élők.

Az, hogy már a megyeszékhely belvárosi rekontsrukciójának első lépcsője sem aratott teljes sikert, előrevetítette, hogy a kettes fogadtatása sem lesz visszhangtalan.

Ami természetesen nem azt jelenti, hogy a kivitelezők munkájával lenne elsősorban elégedetlen a Cserhát-lakótelep népe. Sokkal inkább az foglalkoztatja az itt élőket, sok esetben az általában erre megfordulókat: ugyan már kik voltak azok a nagyeszű tervezők, akik efajta szeméttárolókat álmodtak meg? Milyen összetételű grémium lehet az, amelyik egy ilyen programot elfogadott?

Hiszen a lakosság korábban azt az igényét fejezte ki a város vezetése (a polgármester és a körzet önkormányzati képviselője) felé, hogy - mint az a városban többfelé látható-tapasztalható - zárhatóak legyenek a szeméttárolók. Ugyanis a legnagyobb gondot a hajléktalanok okozzák, akik zsákmányra vadászat közben elfogadhatatlan állapotokat teremtenek.

Aminek a híre eddig el sem jutott a Köjál szakembereihez...

Másik állandó probléma az itt megálló autókból az itteni szemétgyűjtőkbe hordott hulladék sorsa. Miért az itt lakóknak kell fizetniük mások szemetéért? Mindezen gondokat orvosolni lehetett volna a zárható kukatárolókkal, ezt remélte a belvárosi rekonstrukció kettes ütemének sikerében bízó környezet.

Súlyosan csalódniuk kellett!

Még rosszabb lett a helyzet. Olyan kukatárolók kerültek elhelyezésre, amelyeknek csak a parkoló felöli oldala zárt. Emiatt 1. a Kossuth utca 21-e számú ház lakóit a lépcsőházakból kilépve egymásra tolódó kukák látványa fogadja, 2. az ezen az északi oldalon közlekedő járókelők pedig orrukat befogva igyekeznek tova...

Az pedig legyen a hulladékszállításra szakosodott dolgozók gondja, hogy körbe kell tolniuk (hajnalban nem kis zajt okozva a még pihenőknek) a kukákat a konténerek körül...

Viszont azok a sofőrök, akik a zárt oldal külső felén parkolnak, joggal örülnek. Hiszen ott semmi nem jelzi, hogy tilos a megállás!

További figyelmetlenség a tervezők részéről, hogy az üvegek, műanyagok és papír tárolására kijelölt konténerek elhelyezése nem megoldott. Azok akik igyekeznek betartani az előírást, azoknak előtte alaposan tájékódniuk kell: ugyan merre, melyik tárolóban vannak ezek a lerakóhelyek?

Egyszóval felületes tervezés, figyelmetlen kialakítás az, ami jellemzi az egész ügyet. S ami a helyi lakájmédia - Napló, Veszprémi 7 Nap, Veszprém Tévé, MÉZ Rádió, stb. - munkatársainak természetesen már fel sem tűnik...

Miután azonban voltak, akiknek mégis feltűntek az anomáliák, a Fidesz helyi csoportja azonnal reagált: "...Veszprém város vezetése a lakókkal együttműködve tudatosan, a valódi igényeknek megfelelően, folyamatosan dolgozik..." Mindebből csak az nem igaz, hogy a lakókkal együttműködve, hogy tudatosan és a valódi igényeknek megfelelően! Hiszen ha ez igaz, akkor hogyan fordulhat elő az, hogy az egykori bányaműszaki felügyelőség környékén két fedett, a K&H bankja mögött pedig egy hatalmas zárt (teljesen üres!) tároló is kiépült?

Ahol nincsenek lakások, ott lehetséges ilyen tárolókat telepíteni, kialakítani, ahol egy lakótelepen többszáz lakásban többezer ember él, ott nem. Kinek az oldalán is áll ez a városvezetés? Némedi Lajos alpolgármester szerint természetesen a lakosok mellett. Ugyanis a reklamációkra, sajtótájékoztatóra reagálva azt találta mondani:

- Sokba kerülne a lakosok számára a fedett-zárt tárolók kialakítása...

Sajnos még távol van a 2018-as választási év. Mert akkor bizonyára nem lenne megoldhatatlan feladat az önkormányzat számára a megfelelő megoldás. (Igaz, arra is van közeli példa, hogy az ígéret az ígéret maradt...) Igy azonban sokakban jogosan élhet a gyanu, hogy a zömében Európai Uniós pénzekből finanszírozott II-es számú rekontrukciós program sem a legoptimálisabb módon lett felhasználva. S ez az, ami miatt aláírásgyűjtés készül a Cserhát-lakótelepen.

Azaz: az EU-s támogatás "nagyvonalú" elköltése ilymódon csak egy jókora pofon volt a sz.rnak. Amely ettől még nagyobb lett!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.