Demjánék busás üzlete

Csányi Sándor és Demján Sándor egy kicsit még gazdagabb lett.
 
 

Demjánék busás üzlete

Csányi Sándor és Demján Sándor egy kicsit még gazdagabb lett.
 
 
 
 
 

Demjánék busás üzlete

Csányi Sándor és Demján Sándor egy kicsit még gazdagabb lett.

Ha már milliárdok és milliárdosok, Demján Sándornak, Magyarország egyik leggazdagabb nagyvállalkozójának kifejezetten jó hete volt, és vele örülhetett a TriGranit többi tulajdonostársa, köztük Csányi Sándor bankár is. Demján hétfőn jelentette ugyanis be, hogy eladta a TriGranit ingatlan portfóliójának egy részét: a vevő egy nagy globális befektetési vállalat ingatlanrészlege, az amerikai TPG Real Estate.

Hogy pontosan mennyi pénzért keltek el a lengyel és szlovák ingatlanok, illetve magyar irodaházak, az üzleti titok, de Demján Sándor szélesen mosolygott a Figyelőnek adott interjújában. Szerinte ez Kelet-Európa legnagyobb tranzakciója az utóbbi időben, így nem meglepő, hogy a tulajdonostársak is igent mondtak az egyébként egy évvel ezelőtt érkezett vételi ajánlatra.

Demján amúgy nem marad ingatlanok és telkek nélkül: megtartotta a WestEndet, a Pólus Irodaházat, a Papp László Sportarénát, a Művészetek Palotáját, továbbá az orosz ingatlanokat, magyar, román és szlovén fejlesztési telkeket és egy zágrábi óriásplázát. Mindez a Gránit Management nevű cégben marad, amelynek immár csak két tulajdonosa van (mert a többieket kivásárolták): Demján és Csányi Sándor.

Csányi a vs.hu információi szerint más fronton is örülhetett: az általa vezetett bank kifejezetten kellemes meglepetést okozott az elemzőknek. Az OTP pénteken publikált gyorsjelentése meghaladta a prognózisokat, újra nyereséges, és láthatóan javul a hitelportfólió minősége.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.