Ausztriába készült?

Az embercsempészek miatt gigadugó Hegyeshalomnál.
 
 

Ausztriába készült?

Az embercsempészek miatt gigadugó Hegyeshalomnál.
 
 
 
 
 

Ausztriába készült?

Az embercsempészek miatt gigadugó Hegyeshalomnál.

Már 20-25 kilométeres a kocsisor. Ausztria megszigorította a fellépést az embercsempészek ellen. Hegyeshalomnál az osztrák határrendészeti szervek közúti ellenőrzést tartanak. A korlátozás miatt a határ előtt a magyar oldalon már több mint 20-25 kilométeres torlódásra kell készülniük az Ausztriába utazóknak. Az Útinform reggeli jelentése szerint az úton lévőknek jelentős menetidő növekedésre kell számítaniuk.

Ausztria azt követően szigorított az ellenőrzésen, hogy a minap a magyar határ közelében 71 halottat találtak egy teherautóban. Vasárnap estétől az embercsempészek miatt a keleti határátkelőknél minden olyan járművet megállítanak és ellenőriznek, amely alkalmas arra, hogy embereket rejtsenek el benne.

A belügyminiszter azt mondta, a határ közelében, a nemzetközi főútvonalak mentén ellenőrző pontokat hoznak létre. Johanna Mikl-Leitner elismerte, az intézkedés fennakadásokat okozhat ugyan a közúti forgalomban, de az emberéletek megmentése és az embercsempészek elleni hatékony fellépés érdekében el kell viselni az nehézségeket.

A miniszter közölte, a szigorítást egyeztették Magyarországgal, Szlovákiával és Bajorország német szövetségi tartománnyal. Jelezte azt is, hogy Ausztria keleti részén megerősítik a rendőri jelenlétet, mivel további menekültáradat érkezése várható. Stájerországból és Karintiából rendőröket vezényelnek át Burgenlandba.

Mint korábban a Hír24.hu megírta, a magyar rendőrök elfogtak egy német nőt, aki embereket csempészett volna Ausztriába. Az M1-es autópályán a német rendszámú járműben három szír és egy líbiai állampolgár utazott. Az intézkedés közben egy szír nő rosszullétre panaszkodott, így őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.