A hosszabbításban buktunk két pontot

Magyarország 1:1-es döntetlent játszott Észak-Írország vendégeként, így lassan elszáll az egyenes ágon való kijutás reménye.
 
 

A hosszabbításban buktunk két pontot

Magyarország 1:1-es döntetlent játszott Észak-Írország vendégeként, így lassan elszáll az egyenes ágon való kijutás reménye.
 
 
 
 
 

A hosszabbításban buktunk két pontot

Magyarország 1:1-es döntetlent játszott Észak-Írország vendégeként, így lassan elszáll az egyenes ágon való kijutás reménye.

Hatalmas érdeklődés övezte a találkozót, hiszen a hazaiak egy esetleges győzelemmel kijutottak volna az Európa-bajnokságra, így a lelátók csordultig teltek, de öröm volt látni azt is, hogy a magyar csapatot mennyi szurkoló kísérte el a belfasti csatába.

A hazaiak ahogy az várható volt rögtön nyomást gyakoroltak a magyarokra, sorra jöttek a felívelések, szabadrúgások, ám ezekből komolyabb helyzet nem alakult ki, Királynak egy beadást kellett kiöklöznie. A félidő közepén Elek Ákost sérülés miatt le kellett cserélni, helyét Nagy Ádám vette át, így újoncot avatott Bernd Storck. A mieink támadásaiban nem volt átütőerő, semmi veszélyt nem jelentettünk a kapura, így félidőben maradt a gólnélküli döntetlen.

Szünet után teljesen más mérkőzés kezdődött, iram- és helyzetek tekintetében is. A magyarok támadásaiban is látszott némi elképzelés, próbálkoztunk átlövésekkel, igaz kevés sikerrel. A hazaiak nyomása is csökkent, jól oldottuk meg a védekezést.

Bernd Storck becserélte Szalai helyére Priskint, ezzel igyekezett a támadásokat mozgékonyabbá tenni. Egyre bátrabban mentünk előre, ám veszély továbbra is a pontrúgásainkban volt. Az egyik ilyennél Kalmár szabadrúgását tolta ki a léc alól McGovern, de a következőnél már kísértette a kapus sors. Dzsudzsák beívelt szabadrúgása kicsúszott a kezéből, a labda pont Guzmics elé került, aki az üres kapuba lőtt, 0:1.

Kedvező helyzetbe kerültek a magyarok, hiszen az előző öt tétmeccsén nem kapott gólt, itt pedig “csak” szűk 20 percet kellett volna kihúzni. A mieink esélyét növelte az is, hogy Baird egy támadáson belül két sárga lapot szedett össze (az első szabálytalanságánál előnyszabályt alkalmazott Cakir, majd pár másodperccel újfent sárgát érően faultolt), így a kiállítás sorsára jutott.

A végén egy csatár, Németh Krisztián helyére is védőt hozott be Storck Vanczák Vilmos személyében. A török játékvezető öt perc ráadást jelzett, ám ezt nem sikerült kibekkelnünk. A 93. percben egy szögletet kifejeltünk, de a 16-os vonaláról kapura lőtték a játékszert, a labda kijött Királyról és az ott ólálkodó Lafferty (ki más?) a léc alá vágta, 1:1.

Lafferty a 7. gólját lőtte a 8. meccsén, Guzmics a magyar válogatottnak a 6. találatát szerezte szintén 8 találkozó alatt…. Az eredmény a fociklub.hu tudósítása szerint már nem változott. Mradt az 1:1, amivel az északírek még nem jutottak ki, mi viszont egy lépéssel messzebb kerültünk Franciaországtól.

Jegyzőkönyv. Labdarúgó Európa-bajnoki selejtező: Észak-Írország – Magyarország 1:1 (0:0). Belfast, Windsor Park. V.: Cüneyt Cakir (török). Magyarország: Király- Fiola, Guzmics, Kádár, Leandro – Elek (Nagy Á. 23.), Gera, Dzsudzsák – Kalmár, Szalai (Priskin 68.), Németh (Vanczák 89.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck. Gólszerzők:Lafferty (93.) ill. Guzmics (74.).

A többi eredmény: Finnország - Feröer-szigetek 1:0, Románia - Görögország 0:0. A csoport állása nyolc forduló után: 1. Észak-Írország 17, 2. Románia 16, 3. Magyarország 13, 4. Finnország 10, 5. Feröer-szigetek 6, 6. Görögország 3 ponttal.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.