Drámai meccsen veszített az MVM Veszprém

Hosszabbítás után a Füchse Berlin nyerte a nem hivatalos klubvilágbajnokságot Katarban.
 
 

Drámai meccsen veszített az MVM Veszprém

Hosszabbítás után a Füchse Berlin nyerte a nem hivatalos klubvilágbajnokságot Katarban.
 
 
 
 
 

Drámai meccsen veszített az MVM Veszprém

Hosszabbítás után a Füchse Berlin nyerte a nem hivatalos klubvilágbajnokságot Katarban.

Csütörtök este rendezték a kézilabdázok nem hivatalos klubvilágbajnokságának számító Super Globe elnevezésű torna döntőjét a katari Dohában. Az MVM Veszprém könnyed játékkal jutott túl az ausztrál Sydney University csapatán, míg a Füchse Berlin kisebb meglepetésre diadalmaskodott a Barcelona ellen.

A finálé első félidejében fej-fej mellett haladt a két csapat. A berliniek sok gólt szereztek lerohanásból, míg a kapujukban Stokl kiváló napot fogott ki. A magyar csapat hálóőreire sem lehetett panasz, Mikler és Alilovic is sokat hozzá tudott tenni. Az első 30 perc után kettővel vezettek a németek.

A második játékrész remekül kezdődött, az első négy percben három gólt is szerzett a veszprémi gárda. Rögtön utána hárommal válaszoltak a Rókák is, egyik együttes sem tudott ellépni a másiktól. A kapusok ebben a félidőben is parádéztak, mindkét oldalon bemutattak nagy védéseket.

Az utolsó 15 percre fordulva átvette a vezetést Carlos Ortega csapata, de a Füchse válasza nem váratott sokat magára. Az utolsó öt percben még visszavette a vezetést az EHF Kupa győztese, szerencsére rögtön jött az egyenlítés.

A végjátékban, 24:24-nél Alilovic óriási bravúrt mutatott be Nenadic ziccerénél, majd Nagy László viszont döntő helyzetben rontott. Az utolsó támadás a berlinieké volt, azonban Wiede bombája kettétörte a lécet. Jöhetett a hosszabbítás.

Két gyors góllal indított a Veszprém, de a kétszer öt perces ráadás első felének utolsó másodperceiben egyenlített a Füchse Berlin. A fordulás után az Alilovic-bravúr még mentette a helyezet, de utána veszprémi belemenés következett... Ezt követően pedig a 24.hu tudósítása szerint Tönnesen két góljával eldőlt az elsőség sorsa.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Super Globe, döntő: Füchse Berlin – MVM Veszprém KC 28:27 (26:26, 24:24, hosszabbítás után: 15:13). Doha, v.: Stark, Stefan (román). Berlin: Stokl – Weyhrouck 2, Wiede 4, Nielsen 3, Nenadic 4 (1), Vukovic 2, Petersen 2. Csere: Heinevetter (kapus), Gojun 2, Jimenez, Elisson 2 (2), Fritz, Tönnesen 6, Vrazalic 1. Edző: Erlingur Richardsson. Veszprém: Mikler – Zeitz 2, Nagy L. 4, Nilsson 1, Rodriguez 1, Ilics 6 (3), Ugalde 2. Csere: Alilovics (kapus), Terzics, Schuch, Palmarsson 1, Sulics 8, Iváncsik G., Sliskovics, Lékai 2, Marguc. Edző: Carlos Ortega.

A 3. helyért: Barcelona (spanyol)-Sydney University (ausztrál) 30:20 (15:10).
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.