Hibák az utolsó percekben

Csak ikszelt Lengyelországban a BL-rajton a Veszprém.
 
 

Hibák az utolsó percekben

Csak ikszelt Lengyelországban a BL-rajton a Veszprém.
 
 
 
 
 

Hibák az utolsó percekben

Csak ikszelt Lengyelországban a BL-rajton a Veszprém.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában az előző kiírásban döntőző MVM Veszprém 27:27-es döntetlent játszott a lengyel Wisla Plock otthonában. A magyar együttes még két góllal vezetett az utolsó percben.

Mindenki tudta, a Plock kemény ellenfél lesz, a lengyelek az előző idényben megszorongatták a fináléig menetelő Veszprémet, ráadásul a végső győztes Barcelonát is legyűrték egyszer.

Hazai pályán a Wisla nem kezdett igazán fényesen, a lengyelek tartották a magyar együttest, de végig hátrányban voltak. A 10. percben már három gól volt a Veszprém előnye, amelyben Andreas Nilsson megállíthatatlannak tűnt.

Az első félidő hajrájára aztán rákapcsolt a hazai csapat, amely egy hosszabb gólcsend után, négy perccel a szünet előtt kiegyenlített. Gyors gólváltás következett, a második félidőre mégis kétgólos magyar előnnyel fordultak a felek, miután Pálmarsson pályára lépett, és Gasper Marguc időn túli hetese is utat talált a kapuba, ekkor 11:13-at mutatott az eredményjelző.

A fordulás után a Veszprém kezdett jobban, Ugalde góljával átmenetileg négygólosra növelte az előnyét. Sokáig ugyanis nem aludtak a hazaiak, Zsitnyikov beállásával új erőre kaptak, és felzárkóztak.

Ezt követően beállt a háromgólos Veszprém-előny, úgy tűnt, a különbség a végéig megmarad, a lengyelek azonban felpörögtek a hajrára, és mivel Ilics belemenése miatt elvették a labdát a magyar csapattól, Dmitrij Zsitnyikov egy kontra végén ikszre mentette a meccset (27:27). Úgy, hogy az NSO tudósítása szerint magyar együttes még két góllal vezetett az utolsó percben...

A Veszprém a Flensburggal csap össze a BL-csoportkör második fordulójában, szeptember 26-án.

Jegzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A-csoport, 1. forduló: Wisla Plock (lengyel) – MVM Veszprém 27:27 (11:13) Plock, 4800 néző. V.: Jurinovic, Mrvica (horvátok). Wisla: Coralles – Ghionea 3 (1), Montoro, Oneto 1, Zsitnyikov 4, Racotea 1, Wisinewski. Csere: Wichary (kapus), Rocha 9 (5), Zelenovic 4, Nikcevic 1, Tarabochia 4, Daszek, Konitz, Pusica. Edző: Manolo Cadenas. Veszprém: Alilovic – Rodriguez 2, Zeitz 1, Nagy L. 3, Schuch, Terzic, Ugalde 3. Csere: Mikler (kapus), Ilic 4 (1), Nillson 6, Lékai 1, Marguc 6 (5), Palmarsson 1, Sliskovic. Edző: Carlos Ortega.

Az eredmény alakulása. 6. p.: 1:3. 15. p.: 5:8. 26. p.: 8:8. 28. p.: 10:10. 35. p.: 12:16. 42. p.: 16:18. 46. p.: 18:20. 50. p.: 20:24. 54. p.: 22:26. 59. p.: 25:26

A másik két mérkőzésen: Besiktas (török) – Celje (szlován) 24:30 (13:13), Flensburg-Handewitt (német) – Paris SG 39:32 (21:16), csütörtökön: HC Zagreb (horvát) - THW Kiel (német) 29:22.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.