„Ortega még mindig nem nőtt fel a feladathoz”

A spanyol szakvezető helyét átmenetileg a segédedző veszi át a veszprémi kézilabda csapatnál.
 
 

„Ortega még mindig nem nőtt fel a feladathoz”

A spanyol szakvezető helyét átmenetileg a segédedző veszi át a veszprémi kézilabda csapatnál.
 
 
 
 
 

„Ortega még mindig nem nőtt fel a feladathoz”

A spanyol szakvezető helyét átmenetileg a segédedző veszi át a veszprémi kézilabda csapatnál.

A Wisla Plock elleni kudarcnak számító szombati döntetlen tette be a kaput, és győzte meg véglegesen az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőit arról, hogy szerződést kell bontaniuk Carlos Ortega vezetőedzővel, de a döntés már jóval korábban érlelődött bennük. A leváltással kapcsolatban Fonyó Károly, a klub elnöke rövid nyilatkozatot adott a Telekom Sporthír Szolgálatnak.

- Hosszú vívódás után hoztuk meg a nehéz, de szükséges döntést, amit a csapat jövőjének és fejlődésének érdekében nem odázhattunk tovább – hangsúlyozta Fonyó Károly a Telekom Sporthír Szolgálatnak. – Már az elmúlt szezon több nyertes, illetve a sírból visszahozott mérkőzése után felhívtuk a figyelmét Ortegának arra, hogy a csapat teljesítményével a győzelem ellenére sem vagyunk maradéktalanul elégedettek. Abban reménykedtünk, hogy érzékelhetően változik a helyzet. Nem így történt. A katari nem hivatalos klubvilágbajnokságot meg kellett volna nyernünk, illetve nem lett volna szabad elveszíteni a mérkőzés legutolsó perceiben, és ugyanezt kell mondanom a szombati BL-rajtunkról is, amikor a lengyel ellenfelünk kétgólos hátrányát ledolgozva, illetve a hibáinkat kíméletlenül kihasználva nem egészen egy perc leforgása alatt tudott kiegyenlíteni. Ezt egy BL-ezüstérmes csapat nem engedheti meg magának, amelynek játékosállománya idén is tovább erősödött.

A klubelnök más okokkal is indokolta a kézilabdavilág mai szenzációjának számító eseményt.

- Arra kellett felfigyelnünk, hogy megváltozott a viszony a spanyol szakember és a csapat néhány játékosa között, és sajnos nem a kapcsolat előnyére. Nem származik jó abból, ha nem mindig az edző határozza meg a dolgok menetét. Emellett azt is meg kellett állapítanunk, hogy Ortega, akit nagyon jó és tisztességes embernek tartunk, még mindig nem nőtt fel annak a tekintélyes feladatnak a biztos kezű elvégzéséhez, amelyet a világ négy legjobb klubcsapata közé tartozó Veszprém mesterének meggyőző sikerrel kellene megoldania.

Jól ismert, hogy az első számú magyar férfi kézilabdacsapatnak mennyire lelkes, kitartó, de ugyanilyen mértékben kritikus a szurkolótábora. Az edző leváltásánál ennek, a mindig is meghatározó szerepet betöltő közegnek a véleményére is adtak.

- Az említett két mérkőzés önmaga helyett beszélt, de úgy is mondhatom, hogy rávilágított a szakmai problémákra. Ismétlem: a klubunk jövője és előrehaladása érdekében hoztuk meg a határozatunkat. Ortega szerepét átmenetileg Javier Sabaté, a másodedző veszi át, ő irányítja a csapatot a szombati Flensburg-Handewitt elleni BL-mérkőzésünkön. Nem titok, hogy máris csaknem fél tucat tekintélyes tudású szakember jelentkezett utódnak, de nekünk is megvan a saját elképzelésünk. A lehető legjobb szakembert fogjuk kiválasztani, aki már letett valami értékeset az asztalra, és akit minden játékosunk respektálni fog – jelentette ki az NSO cikke szerint Fonyó Károly.

A dpa német hírügynökség szerint két korábbi horvát szövetségi kapitány, Lino Cervar és Slavko Goluza - aki játékosként már szerepelt Veszprémben - esélyes a vezetőedzői posztra.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.