Milliárdok a Matolcsy-rokonságnak

"Ekkora pofátlanság még a Holdról is látszik..."
 
 

Milliárdok a Matolcsy-rokonságnak

"Ekkora pofátlanság még a Holdról is látszik..."
 
 
 
 
 

Milliárdok a Matolcsy-rokonságnak

"Ekkora pofátlanság még a Holdról is látszik..."

A szocialisták szerint amióta Matolcsy Györgyöt kinevezték a Magyar Nemzeti Bank élére, eszement módon költi azt a közpénzt, amit ott talál.

- Matolcsy a magyar adófizetők pénzéből százmilliárdokért vásárolja a luxusingatlanokat, műkincseket, és alapít semmire sem jó alapítványokat – közölte Burány Sándor, az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke.

Burány szerint az MNB vezetője „két kézzel tömi a rokonai, haverjai és a saját zsebét”.

- Most például az MNB alapítványai a Vörösmarty téri korábbi Luxus Áruház megvásárlására 7,2 milliárdért létrehoztak egy Kasselik-Ház Ingatlanfejlesztő Zrt. nevű céget, amelynek vezetésébe Matolcsy a saját rokonát és bizalmasait ültette – emlékeztetett a szocialista politikus, aki szerint ez akkora pofátlanság, hogy valószínűleg még a Holdról is látszik.

- A Matolcsy-klán gigantikus pénzlenyúlásaival a fideszes milliárdosok szokását követi: minden forintot elvesznek az emberektől, hogy azt saját magukra költhessék – fogalmazott a 168 ÓO információi szerint Burány Sándor.

A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy miközben a magyar családok százezrei nem tudnak hó végén kijönni a fizetésükből, „a fideszes brókerkormány és csókosai 5 millió forintra emelték az állami cégvezetők havi fizetését, Matolcsy és pereputtya pedig annyi pénzt cipelnek haza a jegybankból, hogy már megszámolni sem tudják”.

Burány Sándor szerint mindez azt mutatja, hogy lenne pénz Magyarországon a jobb életre, de Orbán és barátai azt nem adják oda az embereknek, hanem inkább magukra költik.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.