Elképesztő meccset nyert a Veszprém Zágrábban

Úgy jött össze a siker, hogy a magyar csapat szerb gólfelelősét, Momir Ilicet a 13. percben kiállították...
 
 

Elképesztő meccset nyert a Veszprém Zágrábban

Úgy jött össze a siker, hogy a magyar csapat szerb gólfelelősét, Momir Ilicet a 13. percben kiállították...
 
 
 
 
 

Elképesztő meccset nyert a Veszprém Zágrábban

Úgy jött össze a siker, hogy a magyar csapat szerb gólfelelősét, Momir Ilicet a 13. percben kiállították...

Az előző kiírásban finalista MVM-Veszprém - a kéztöréssel bajlódó Nagy László nélkül - feszült, izgalmas csatában 21:20-ra nyert a horvát HC Zagreb otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójában.

Hatalmas iramban kezdett a közel 10 ezer néző támogatását élvező hazai csapat, és mielőtt nagyobb baj lett volna, gyorsan időt kért a Veszprém új vezetőedzője, Xavi Sabaté. Iváncsik Gergő meglőtte 366. BL-találatát, ezzel a klub legeredményesebb gólszerzője lett a legrangosabb európai sorozatban.

A 13. percben, 7:4-es hazai vezetésnél a Veszprém szerb világsztárját, az előző kiírásban gólkirály Momir Ilicet egyből piros lappal kiállították. Többek között Nagy próbálta meg visszafogni őt, annyira felháborodott a bírói ítéleten. A megfogyatkozott vendégek erejéből arra tellett, hogy ne kerüljenek komoly hátrányba.

Cserékkel próbált frissíteni az MVM, és ez nagyon jól bevált: a védelem összeállt - pedig két vezér, Nagy és Ilic hiányzott, ráadásul Christian Zeitz is megsérült -, és a horvátok innentől kezdve (a szünetet is átugorva) közel negyedóráig nem tudtak betalálni. A második félidő elején már a Veszprém vezetett, 10:11.

A feszült hangulatú meccsen a hazaiak kikerültek a hullámvölgyből, és visszavették az irányítást. Állandósult a két-háromgólos különbség, miközben változatlanul sok volt a kiállítás és a reklamálás.

Az 57. percben 19:19-re módosult az állás, de a zágrábiak emberhátrányban is betaláltak. Jött az újabb egyenlítés. Horvát időkérés után Mikler Roland védett, majd Gasper Marguc nyolcadik góljával megint a Veszprém vezetett, az utolsó támadásánál pedig a hazaiak elveszítették a labdát. Újabb találat már nem született, így a telesport.hu tudósítása szerint a magyar bajnok egy góllal nyert.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A-csoport, 3. forduló: HC Zagreb (horvát) - MVM Veszprém 20:21 (10:9). Zágráb, 14 ezer néző. V.: Gjeding, Hansen (dánok). Zagreb: Ivics – Rakovic, Sebetic 2, Susnja, T. Valcic, Kontrec, Mihic 1. Csere: Stevanovic (kapus), Horvat 3 (3), Pavlovics 6, Obranovic 3, Stepancsics 4, Sabljic, Vujic, Kovacevic, Sandrk 1. Edző: Veselin Vujovic. Veszprém: Alilovic – Marguc 8 (7), Zeitz, Nilsson 3, Palmarsson 2, Ilic 1 (1), Iváncsik G. 2. Csere: Mikler (kapus), Sliskovics 3, Terzics, Ugalde, Gulyás, Schuch, Rodriguez 1, Sulic, Lékai 1. Edző: Javier Sabaté.

A csoport többi mérkőzésén: Celje (szlovén) - Wisla Plock (lengyel) 25:28 (10:17), Besiktas (török )- PSG (francia) 30:40 (17:21), THW Kiel (német) - Flensburg-Handewitt (német) 27:23 (14:13).

Az állás: 1. Veszprém 5 pont, 2. PSG 4 (101:93), 3. Kiel 4 (81:73), 4. Zagreb 4 (70:63), 5. Plock 3, 6. Celje 2 (75:73), 7. Flensburg 2 (86:87), 8. Besiktas 0. A Veszprém jövő vasárnap a sereghajtó, pont nélküli török Besiktast látja vendégül.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.