Böde két góljával győzött a magyar válogatott

A Fradi támadója megmentette Bernd Storck csapatát a szégyentől.
 
 

Böde két góljával győzött a magyar válogatott

A Fradi támadója megmentette Bernd Storck csapatát a szégyentől.
 
 
 
 
 

Böde két góljával győzött a magyar válogatott

A Fradi támadója megmentette Bernd Storck csapatát a szégyentől.

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 2:1-re legyőzte a Feröer-szigetek csapatát az Európa-bajnoki selejtezősorozat csütörtöki játéknapján, így a legrosszabb esetben is csoportharmadikként pótselejtezőt játszhat. Böde Dánielt a félidőben cserélte be Bernd Storck, a támadó pedig élt a lehetőséggel, és két góljával megfordította a mérkőzést.

Gyors magyar góllal indulhatott volna a találkozó, de a hetedik percben Gera Zoltán megpattanó beadását Nikolics Nemanja öt méterről csúnyán mellé pörgette. A vendégek hamar kijöttek a szorításból, sőt, a 11. percben egy hatalmas magyar védelmi hiba után megszerezték a vezetést. A bekapott góltól teljesen megzavarodott a hazai csapat, rengeteg technikai hibát követtek el a játékosok, számtalan labdát passzoltak rossz helyre, és rendre párharcokat vesztettek.

A Groupama Aréna közönsége természetesen kezdett egyre türelmetlenebb lenni, és “ébresztőt fújt” az együttesnek, amely az első játékrész utolsó pillanataira tért magához, és Bódi Ádám révén könnyen egyenlíthetett volna, de a Debrecen válogatott újonca hatalmas helyzetben gyengén lőtt. A debütáló futballistát a félidőben le is cserélte Bernd Storck, a közönség ovációja mellett Böde Dániel lépett pályára, valamint egy másik csatár, Németh Krisztián váltotta Tőzsér Dánielt.

Bödének alig négy perc kellett, hogy helyzetbe kerüljön, de ziccerben a vendégek kapusába lőtt. A magyar bajnokság góllövőlistájának éllovasa a 63. percben egy gyönyörű fejessel aztán egyenlített. Egy pillanat alatt megélénkült a meccs, igaz, a feröeriek egy villámgyors kontra végén hatalmas lehetőséget puskáztak el. Nem sokkal később újra Böde volt a főszereplő, a bombaformában futballozó támadó ugyanis egy elképesztően nagy góllal szerezte meg a vezetést a magyar csapatnak, a stadion egy emberként ünnepelte. A hajrában a feröeriek ugyan erőn felül próbálkoztak, de a magyaroknak így is több lehetősége volt, az eredmény azonban a 4020.hu tudósítása szerint már nem változott.

A magyar válogatott vasárnap a csoportban már biztosan utolsó, sereghajtó görögök otthonában zárja a selejtezősorozatot, és ha több pontot szerez Pireuszban, mint a románok a Feröer-szigeteken, akkor megszerzi a biztos részvételt jelentő második helyet.

Jegyzőkönyv. Labdarúgó Eb-selejtező: Magyarország – Feröer-szigetek 2:1 (0:1). Groupama Aréna, 19 000 néző. V.: Robert Schörgenhofer (osztrák). Magyarország: Király Gábor – Fiola Attila, Juhász Roland, Guzmics Richárd, Kádár Tamás – Nagy Ádám, Tőzsér Dániel (Németh Krisztián, a szünetben) – Bódi Ádám (Böde Dániel, a szünetben), Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs – Nikolics Nemanja (Priskin Tamás, 75.). Gólszerzők: Böde (63., 71.), illetve Jakobsen (11.).

A másik két mérkőzésen: Románia - Finnország 1:1, Észak-Írország - Görögország 3:1.

A csoport állása az utolsó forduló előtt: 1. Észak-Írország 20, 2. Románia 17, 3. Magyarország 16, 4. Finnország 11, 5. Feröer-szigetek 6, 6. Görögország 3 ponttal.

A záróforduló párosítása: Görögország - Magyarország, Feröer-szigetek – Románia, Finnország – Észak-Írország.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.