Három lőtt gól is kevés volt

Csak rendkívüli szerencse esetén juthat ki az Eb-re egyenes ágon a magyar labdarúgó válogatott.
 
 

Három lőtt gól is kevés volt

Csak rendkívüli szerencse esetén juthat ki az Eb-re egyenes ágon a magyar labdarúgó válogatott.
 
 
 
 
 

Három lőtt gól is kevés volt

Csak rendkívüli szerencse esetén juthat ki az Eb-re egyenes ágon a magyar labdarúgó válogatott.

Fontos, de nem sorsdöntő meccs előtt állt Bernd Storck szövetségi kapitány együttese, hisz az már a Feröer-szigetek elleni győzelem után biztossá vált, hogy legrosszabb esetben is a csoport harmadik helyén zárunk. A második helyre abban az esetben léphettünk volna előre, ha jobb eredményt értünk volna el a görögökkel szemben, mint Románia Feröer-szigeteken.

Részünkről rémálomszerűen kezdődött az összecsapás, Szatfilidisz egy remek támadás végén sakk-matt helyzetben bombázott Király Gábor hálójába, 1:0.

Kellett egy rövid idő, mire magához tért válogatottunk, de a játékrész derekán már nálunk volt többet a labda, és Lovrencsics fejesével sikerült is egyenlíteni még a szünet előtt, 1:1.

Tíz perccel a térfélcserét követően Dzsudzsák szöglete után csúszott meg a bőr középen, amit aztán Németh Krisztián kotort a vonal mögé közelről, 1:2.

Sokáig nem örülhettünk ugyanakkor a vezetés megszerzésének, Tahcidisz életerős bombájával szemben ugyanis a mieink hálóőrének nem volt ellenszere, 2:2.

Negyed órával a rendes játékidő vége előtt a csereként beállt Kalmár remek cselek után gurított a teljesen üresen helyezkedő Németh Krisztiánhoz, a jó formába lévő támadó pedig kíméletlenül tüzelt a rövid felsőbe, 2:3.

Már-már azt hihettük, hogy meglehet a válogatott első Görögországban aratott győzelme, három perccel később Mitroglu szerezte meg a harmadik hazai gólt, ezzel ismételten döntetlen állt az eredményjelzőn, 3:3.

A hajrában aztán a 24.hu tudósítása szerint sikerült még egyszer bevenniük a magyar kaput a vendéglátóknak, Holebasz beadására Koné érkezett és stukkolt közelről Király szemei közé, 4:3.

Jegyzőkönyv. Európa-bajnoki selejtező, F-csoport, 10. forduló: Görögország - Magyarország 4:3 (1:1). Pireusz, 10 ezer néző. V.: Ivan Bebek (horvát). Magyarország: Király – Fiola, Juhász, Kádár, Leandro – Lovrencsics (Nikolics, 62.), Elek, Gera (Nagy Á., 71.), Dzsudzsák (Kalmár, 71.) – Böde, Németh K. Szövetségi kapitány: Bernd Storck. Gólszerzők: Szatfilidisz (5.), Tahcidisz (57.), Mitroglu (79.), Koné (86.) illetve Lovrencsics (26.), Németh (54., 76.).

A többi eredmény: Feröer-szigetek - Románia 0:3 (0:2), Finnország - Észak-Írország 1:1 (0:1).
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.