Veszprém-diadal a Kiel ellen

A bakonyiak öt forduló után továbbra is veretlenül vezetik a BL-ben csoportjuk tabelláját.
 
 

Veszprém-diadal a Kiel ellen

A bakonyiak öt forduló után továbbra is veretlenül vezetik a BL-ben csoportjuk tabelláját.
 
 
 
 
 

Veszprém-diadal a Kiel ellen

A bakonyiak öt forduló után továbbra is veretlenül vezetik a BL-ben csoportjuk tabelláját.

A két gárda már 10 alkalommal találkozott egymással a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, és a mérleg nyelve még mindig a Kiel felé billen: a német rekordbajnok hat győzelmet könyvelhetett el, a magyar együttes négyet.

Legutóbb a 2014–2015-ös szezon final fourjában csaptak össze a felek a BL-ben, akkor a Veszprém négy góllal legyőzte a Kielt (31:27), majd a döntőben kikapott a Barcelonától, a Kiel pedig a bronzmeccsen a Kielcétől.

A Christian Zeitzet és Nagy Lászlót is nélkülöző Veszprém bátor játékkal rukkolt ki szombat délután, amivel meglepte a Kielt az első percekben, aztán a német csapat átvette a játék irányítását, és bár a három perc alatt három gólig jutó Christian Dissinger szárnyalásával kettővel is mentek a németek, a Veszprém mindig egyenlíteni tudott.

Sőt a szünet előtt a vezetést is magához ragadta a magyar együttes, Momir Ilics és Chema Rodríguez vezérletével a szünetre már 17:15-tel vonultak a felek – köszönhetően többek közt a remekül védő Alilovicnak.

A Veszprém kapusa a fordulás utánra is tartogatott bravúrokat, majd jött az adok-kapok, és beállt a kétgólos különbség a csapatok közt – a magyar oldalon Sulic és Ilics parádézott, a vendégeknél pedig Dissinger folytatta menetelését.

A hajrára aztán újra magára talált a Kiel, amely Sprenger és Vujin góljával két perc alatt fordított.

Az utolsó percekben az NSO tudósítása szerint megint Alilovicé volt a főszerep, Duvnjak egyszerűen képtelen volt túljárni a veszprémi kapus eszén, a támadók pedig Gulyás vezetésével önkívületben játszottak, Ugalde állította be a 29:27-es végeredményt.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 5. forduló: MVM VKC – THW Kiel 29:27 (17:15). Veszprém, 5000 néző. V.: Lopez, Ramirez (spanyolok). MVM VKC: Mikler – Marguc 4, Gulyás 5, Nilsson 4, Palmarsson 1, Ilic 5 (1), Iváncsik G. 1. Csere: Alilovics (kapus), Sulics 3, Sliskovic 2, Terzic, Schuch, Ugalde 2, Rodriguez 2. Edző: Javier Sabaté. Az ellenfél legjobb dobói: Duvnjak 7, Dissinger 5, Canellas, Vujin 4-4, Dahmke 3, R. Toft Hansen 2, Ekberg, Sprenger 1-1.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.