Fojtogató korrupció

A veszprémi fideszesek a migrációról nyilatkoznak, de a pénzügyi visszaélésről hallgatnak...
 
 

Fojtogató korrupció

A veszprémi fideszesek a migrációról nyilatkoznak, de a pénzügyi visszaélésről hallgatnak...
 
 
 
 
 

Fojtogató korrupció

A veszprémi fideszesek a migrációról nyilatkoznak, de a pénzügyi visszaélésről hallgatnak...

- Kíváncsian várom, hogy Navracsics Tibor aláír-e a Fidesznek? – reagált Kész Zoltán veszprémi, független országgyűlési képviselő arra a hírre, mely szerint a kormánypárt aláírásokat gyűjt az európai menekültkvóta bevezetése ellen. Kész Navracsics Tibor november 6-án a Mandiner című portálnak adott nyilatkozatát idézi, melyben az uniós biztos így fogalmazott:

- Az a baj, hogy a vitázó felek szélsőséges álláspontokra helyezkednek. Kizárás-befogadás. Mindenki jöjjön – senki ne jöjjön. Sosem a mértékről van szó ezekben a vitákban, pedig fontos viták lennének ezek. Meg kellene értenünk egymás érveit.

Kész felszólította a Fideszt, hogy álljon le a szerinte az Európai Unióból kivezető aláírásgyűjtéssel és ismét Navracsicsot idézte, aki szerint a Fidesz politikusai szakítottak az európai értékekkel.

- Mindig Európa-párti politikus voltam. A magyar jobboldalon pedig nagyjából egyedül maradtam ezzel – mondja Navracsics az említett interjúban.

Ovádi Péter, a Fidesz veszprémi választókerületi elnöke azonnal reagált Kész közleményére és azt nyilatkozta, hogy a független parlamenti képviselő a migránsok betelepítésén dolgozik. Kész Zoltán azonban emlékeztetett: ő a kvótáról szóló szavazáskor tartózkodott, s ezt a fideszes "szavazógépeken" kívül nem sokan értelmezhetik a kvótarendszer támogatásának.

- Értem én, hogy Ovádi Péternek fel kell mondania azt a szöveget, amire a Fidesz-központban beidomítják, de ezúttal nagyot hibázott. Nem dolgozom a bevándorlók betelepítésén, még a kötelező kvótarendszert sem támogatom. Máson dolgozom. Most például azon, hogy a veszprémi Fidesz korrupciós ügyei napvilágra kerüljenek. Azon: álljon fel egy vizsgálóbizottság a veszprémi Intézményi Szolgáltató Szervezetnél (ISZSZ) történt visszaélések kivizsgálására, s hogy kiderüljön: valóban a kampányra költötte-e az eltűnt közpénzt a helyi Fidesz?

Kész hangsúlyozza: Ovádi Péter, mint a februári időközi választás fideszes jelöltjének kampányfőnöke fontos információk birtokában lehet.

Mint ismeretes az ISZSZ-nél történt, a városvezetés által hónapok óta takargatott visszaélések ügyében immár nyomozás is folyik. Helyi ellenzéki képviselők szerint a hatósági vizsgálat az egyik városvezető házépítési ügyeit is elérte. A Fidesz helyi szervezetéből ezt az információt azonban eddig senki sem cáfolta.

Álláspontjuk kizárólag a migrációval kapcsolatban ismeretes...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.