Hatalmas bravúr Oslóban

A magyar labdarúgó válogatott óriási lépést tett az Európa-bajnokságra történő kijutás felé.
 
 

Hatalmas bravúr Oslóban

A magyar labdarúgó válogatott óriási lépést tett az Európa-bajnokságra történő kijutás felé.
 
 
 
 
 

Hatalmas bravúr Oslóban

A magyar labdarúgó válogatott óriási lépést tett az Európa-bajnokságra történő kijutás felé.

Az első helyzet rögtön a 3. percben a norvégok előtt adódott: Skjelbred egyedül érkezett középen és 10 méterről lőtt, a századik válogatottságát ünneplő Király viszont bravúrral mentett a léc alól. Nem kellett azonban sokat várni az első magyar helyzetre sem: Németh hozta jól helyzetbe Kleinheislert, aki éles szögből bombázott kapura, a norvég kapus viszont menteni tudott.

A 23. percben sajnos Gera Zoltán egy szabálytalanság után sárga lapot kapott, így eltiltás miatt nem léphet majd pályára a visszavágón.

A félidő közepére kiegyenlítetté vált a játék, a 26. percben pedig nagy örömünkre megszerezte a vezetést Storck csapata: az első felnőtt válogatott meccsét játszó Kleinheisler labdát kapott a 16-oson belül, és 12 méterről egyből kapura lőtt, Nyland csak belekapni tudott, a kapufáról pedig bepattant az újonc lövése, 0:1. A norvégok ezt követően többet birtokolták a labdát, helyzet azonban előttünk adódott, de Elek 5 méterről ziccerben fölé fejelt.

A második félidő elejét megnyomták a norvégok, a magyar védelem viszont állta a sarat. Sőt mi több, egy kontra után Dzsudzsák szerezhetett volna gólt, de az éles szögből leadott lövését védte az északiak kapusa. Ezt követően a játékrész nagy részében komoly nyomás nehezedett a magyar kapura, kissé talán túlságosan is magunkra húztuk a norvégokat. A hazaiak azonban szerencsére nem tudták gólra váltani a mezőnyfölényüket, habár a hajrában óriási szerencsénk volt: Helland ugyanis üres kapura csak a felső lécre fejelt, így a magyar válogatott óriási lépést tett afelé, hogy ott legyen a jövő évi Európa-bajnokságon.

Jegyzőkönyv. Eb-pótselejtező, első mérkőzés: Norvégia - Magyarország 0:1 (0:1). Oslo, Ullevaal Stadion, 28 ezer néző. V.: Clattenburg (angol). Magyarország: Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Kleinheisler (Nagy, 75.), Gera, Elek, Dzsudzsák (Lovrencsics, 76.) – Németh, Szalai (Priskin, 91.). Gólszerző: Kleinheisler, a 26. percben.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.