Orbán is a listán

Szégyentelenül tőkét kovácsolnak a párizsi merényletekből.
 
 

Orbán is a listán

Szégyentelenül tőkét kovácsolnak a párizsi merényletekből.
 
 
 
 
 

Orbán is a listán

Szégyentelenül tőkét kovácsolnak a párizsi merényletekből.

A párizsi merényletek tőrt döfnek a liberális Európa szívébe – elemzők attól tartanak, hogy veszélybe került Schengen, a gazdaság éltető eleme, valamint a toleráns, sokszínű társadalom víziója, ami a földrész leglényege. Szélsőjobbos pártok viszont megpróbálnak tőkét kovácsolni a történtekből, miután egyfolytában a migránsok akadálytalan beözönlésének veszélyeire figyelmeztetnek – írja a Daily Telegraph.

A lap szerint ez vonatkozik a biztonsági kockázatokra, illetve a nyugati liberális életmódra. Ilyen kijelentések egyaránt elhangzottak a Fidesz, a brit UKIP, a francia Front National, valamint a lengyel Jog és Igazságosság vezetőinek részéről. Az EU-párti Európai Reformközpont igazgatója úgy látja, hogy merényletekkel az ISIS meg akart erősíteni olyan szélsőséges politikusok, mint Marine Le Pen. Azt szeretnék ugyanis, hogy a radikálisok mecseteket rohamozzanak meg, hogy háborús hangulat alakuljon ki Nyugat-Európában. Ha ugyanis mind több muzulmánt üldöznek, akkor közülük egyre többen hajlandók fegyvert ragadni a nyugat ellen. Charles Grant hangsúlyozza, hogy nem szabad megismételni az ikertornyok lerombolása után elkövetett hibákat, mert azok csak az al-Kaida kezére játszottak.

Ennek ellenére a 168 ÓO cikke szerint a mészárlások várhatóan megkeményítik az olyan kelet-európai politikusok álláspontját, mint Orbán Viktor, vagy a szlovén Cerar, akik nyíltan elutasítják a türelmes, multikulturális Európa gondolatát, miközben a kulcsállamok: Németország, Franciaország és Olaszország támogatják azt. Az utóbbi hónapokban különben a németek, osztrákok, szlovénok, magyarok, csehek és szlovákok egytől-egyik visszaállították a határellenőrzés valamilyen formáját, hogy szabályozzák a menekültek beáramlását.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.