Beteljesült az álom...

Magyarország 44 év után újra ott lesz a foci-Eb-n!
 
 

Beteljesült az álom...

Magyarország 44 év után újra ott lesz a foci-Eb-n!
 
 
 
 
 

Beteljesült az álom...

Magyarország 44 év után újra ott lesz a foci-Eb-n!

Megtört az 1972 óta tartó átok. A nemzeti tizenegy pótselejtezőn, Norvégián túljutva kiharcolta az Eb-részvétel jogát. A magyar játékosok 2016-ban végre nem a tévé előtt nézik majd a kontinenstorna eseményeit, amit jövő év június 10-től egy hónapon át rendeznek Franciaországban.

A mérkőzés ugyanúgy meglepetések erdejében indult, mint az oslói találkozó. Az akkori kleinheisleres kezdésre Bernd Storck rápakolt még párat, kezdőbe rakta az ifista Nagy Ádámot a hazai Eb-pótselejtező-visszavágóra, de ami még ennél is durvábbnak tűnt, hogy Szalai helyén nem Böde, nem Nikolics és nem Németh Krisztián kezdett (a kansasi csatár nem is volt ott a kezdőben), hanem Priskin Tamás, aki a válogatottban az északírek elleni nyitány óta nem talált be.

De az járt jól, aki bízott Storckban (aki jobbszélsőként játszatta Dzsudzsákot, baloldalon Lovrencsicset), hisz alig telt el pár perc, Priskin Kádár kiugratása után labdával együtt lefutotta Forrent, és visszahúzta mellette a labdát, majd felcsavarta azt a hosszú felsőbe. 1:0 ide, összesítésben már kettő! Priskin továbbra is elemében maradt, folyamatosan megjátszható volt, és hol egyik, hol másik szélen is felbukkant.

A félidőben cseréltünk, a sokat melózó Elek Ákos lejött, helyén megint egy meglepetésember, Pintér Ádám. Jól őröltük a másodperceket, Dzsudzsák Balázs révén még egy kapufáig is eljutottunk (a norvégok is...), de a hajráig nem történt túl komoly esemény, "csak" Király Gábor fogott egy ziccert. Storck a záró terminusra cserélt a támadószekcióban (újabb meglepetés), Németh Krisztián és Böde Dániel pedig majdnem összehoztak egy gólt is, de ez végül Henriksennek sikerült a saját kapujába, 2:0. Leheletnyivel a lefújás előtt már nem osztott, nem szorzott a vendégek találata, 2:1-re nyertünk. Az MNO tudósítása szerint kettős győzelemmel jutottunk ki a jövő nyári, franciaországi labdarúgó-Eb-re.

Jegyzőkönyv. Európa-bajnoki pótselejtező, visszavágó: Magyarország - Norvégia 2:1 (1:0) – összesítésben 3:1. Budapest, Groupama Aréna, 20 ezer néző. V.: Velasco Carballo (spanyol). Magyarország: Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Nagy Ádám, Elek (Pintér, a szünetben) – Lovrencsics, Kleinheisler (Németh, 75.), Dzsudzsák – Priskin (Böde, 62.). Norvégia: Nyland – Elabdellaoui, Hovland, Forren, Aleesami – Skjelbred (Berget, 80.), Tettey, Johansen, Elyounoussi (Pedersen, a szünetben) – Ödegaard, Henriksen. Gólszerző: Priskin (13.), Henriksen (83. – öngól), ill. Henriksen (88.)

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.