Kiosztották Orbánékat

„Hülyítenek és hazudnak” – állítja az MSZP.
 
 

Kiosztották Orbánékat

„Hülyítenek és hazudnak” – állítja az MSZP.
 
 
 
 
 

Kiosztották Orbánékat

„Hülyítenek és hazudnak” – állítja az MSZP.

Az MSZP szerint csak a plakátokon működnek a kormány reformjai. Gúr Nándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, a kormány leplezni akarja, amit csinált. Példaként a többi között a Quaestor-ügyet, a trafikmutyit, a földmutyit, a kaszinókoncessziókat, illetve a korábban bevezetett új adónemeket említette.

- Hülyítenek és hazudnak nekünk ahelyett, hogy valós reformokat csinálnának – fogalmazott.

A szocialista politikus közölte, nőtt ugyan a minimálbér bruttó és nettó értéke is. 2010-ben a minimálbér nettó összege 60 236 forint volt, míg 2015-ben 68 775 forint, de a 19-20 százalékos inflációt is figyelembe véve a minimálbér nettó összege most 5000 forinttal kevesebbet ér a boltokban – fejtette ki.

Közölte, a minimálbér nettó összegének el kellene érnie a 100 ezer forintot.

Szóvá tette, hogy a kormányzati plakátokon a minimálbér emelkedésének egy volt minisztériumi főtanácsadó örül, akinek szerinte nem sok köze volt a minimálbérhez életében.

Gúr Nándor kitért a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségére. Szerinte érdemes ezen az elképzelésen elgondolkodni, mert a férfiak jogos jussukat igénylik csak – írja az MTI.

Elmondása szerint a férfiak átlagéletkora Magyarországon 72 év körül van. Egy férfi, aki 65 évesen nyugdíjba megy azonban munkaviszonya során 15 évnyi nyugdíjnak megfelelő összegű járulékot fizet be – tette hozzá a 168 ÓO cikke szerint.

Az ellenzéki képviselő szerint ezzel az intézkedéssel 100-150 ezer munkahely felszabadulna és nem kellene 600 ezer magyarnak külföldön munkát vállalnia.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.