Rosberg mesterhármassal zárta a szezont

Hatodik győzelmét aratta a szezon során a Mercedes német pilótája.
 
 

Rosberg mesterhármassal zárta a szezont

Hatodik győzelmét aratta a szezon során a Mercedes német pilótája.
 
 
 
 
 

Rosberg mesterhármassal zárta a szezont

Hatodik győzelmét aratta a szezon során a Mercedes német pilótája.

A szezon utolsó futamát rendezték az idei Forma-1-es világbajnoki sorozatban Abu-Dzabiban. A világbajnoki címet már korábban begyűjtő Lewis Hamilton arra törekedett, hogy pályafutása 44. győzelmét szerezze meg, a 44-es rajtszámú autóval, Abu-dzabi alapításának 44. évfordulóján.

A brit pilóta beragadt a rajtnál, így Nico Roberg könnyedén megtartotta vezető pozícióját. A mezőny végén Pastor Maldonado és Fernando Alonso ütközött, utóbbit meg is büntették a manővere miatt. Kimi Raikkönen megtartotta harmadik pozícióját, Sergio Pérez pedig hiába vett kitűnő rajtot, nem tudott elmozdulni a negyedik helyről.

A kilencedik körben Valtteri Bottast rossz ütemben engedték vissza a kerékcserét követően, így a finn összeütközött Jenson Buttonnal, a Williams pilótájának letört egy rész az első szárnyából. Egy kört meg kellett tennie, mire vissza tudott jönni a bokszba, ráadásul később öt másodperces büntetéssel sújtották.

Az időmérőt eltaktikázó Sebastian Vettel szépen lépegetett előre, már a negyedik volt, amikor a 24. körben jöhetett az első kerékcseréje. Mivel a tempója jó volt, továbbra is lágy abroncsokon körözött tovább.

Hamilton egy közelebb ért csapattársához, akinek a jobb elsője szemcsésedett. A 30. körben már egy másodpercen belül volt a brit, Rosberget azonnal kihívták a bokszba. A harmadik helyen autózó Raikköenen a 33. körben érkezett meg a második kerékcseréje, a jobb elsőt azonban nehezen tudták leszedni, így Vettel megelőzte őt. Később a taktika miatt helyet cseréltek.

A sorozat idei világbajnoka az élen haladt, amikor egy kisebb vitába keveredett a csapatával. A brit további kerékcsere nélkül akarta teljesíteni az utolsó tizennégy kört, de ebbe a Mercedes nem ment bele. A lágy abroncsokon már nem volt esélye megelőznie Rosberget.

A pontversenyt második helyen befejező német a szezon utolsó három versenyét megnyerte. A dobogó legalsó fokára felálló Raikkönen szerezte meg a 24.hu tudósítása szerint az összetett negyedik helyét csapattársa mögött.

Abu-Dzabi Nagydíj, a végeredmény: (55 kör, 305.355 KM): 1. Nico Rosberg, 2. Lewis Hamilton, 3. Kimi Räikkönen, 4. Sebastian Vettel, 5. Sergio Pérez, 6. Daniel Ricciardo.

A VB végeredménye: 1. Lewis Hamilton, 2. Nico Rosberg, 3. Sebastian Vettel, 4. Kimi Räikkönen, 5. Valtteri Bottas, 6. Felipe Massa.

Konstruktőrök: 1. Mercedes, 2. Ferrari, 3. Williams-Mercedes, 4. Red Bull-Renault, 5. Force India-Mercedes, 6. Lotus-Mercedes.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.