Kirobbanó formában a magyar foci...

A hazai válogatott még sosem állt ilyen jól a világranglistán.
 
 

Kirobbanó formában a magyar foci...

A hazai válogatott még sosem állt ilyen jól a világranglistán.
 
 
 
 
 

Kirobbanó formában a magyar foci...

A hazai válogatott még sosem állt ilyen jól a világranglistán.

Novemberben még a 33. helyen dekkoltak országunk focistái, most azonban hirtelen 13 hellyel előrébb sikerült rúgniuk magukat. Tehát a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség listáján, most a 20. helyen állnak.

A FIFA már 1993 óta vezetgeti a maga világranglistáját, amin a magyarok legjobb eredménye a 2011-es 27. helyezés volt. A most csütörtökön nyilvánosságra hozott rangsorolásban a csapatnak sikerült még a franciák elé is becselezniük magukat. Ez a nagyléptékű javítás annak köszönhető, hogy az Európa-bajnoki pótselejtezően, Bernd Storck irányításával, sikerült kettős győzelemmel helyben hagyni a norvégokat.

A huszadik helyezett nem tűnhet nagy számnak, viszont ha figyelembe vesszük, hogy olyan futball csapatokat utasítottak most maguk mögé, mint Mexikó, Oroszország vagy Svédország, máris menőbbnek tűnik a helyzet. Plusz, ha még kivesszük a többi kontinens labdarúgóit, akkor az állás szerint Európában a 13. legjobb csapat a magyar. Ráadásul FIFA weboldalának állítása szerint, a legutóbbi lista óta hazánk csapata szerezte a legtöbb pontot. Sőt, arról se feledkezzünk meg, hogy a magyarok 1986 után újra szerepelhetnek világversenyen, s hamarosan a franciaországi Eb-n rúghatják a bőrt.

Az RCnews információi szerint a világranglista harmadik helyére pattant Spanyolország, három helyet javítva. A 3-as számon eddig Argentína állt, ám egy icipicit előrébb futottak a második helyre. A lista első helyezettjének kapuját továbbra is masszívan védi Belgium csapata.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.