Nem történt tragédia

Elvesztették veretlenségüket, az oroszlányiak otthonában kaptak ki a veszprémi kosarasok.
 
 

Nem történt tragédia

Elvesztették veretlenségüket, az oroszlányiak otthonában kaptak ki a veszprémi kosarasok.
 
 
 
 
 

Nem történt tragédia

Elvesztették veretlenségüket, az oroszlányiak otthonában kaptak ki a veszprémi kosarasok.

Gyors gólpárbajjal kezdődött az NB I/-s férfi kosárlabda mérkőzés (4-4), s noha a „bemelegítő” duplákra Kámán Tamás egy triplával válaszolt, az óriási akarattal tüsténkedő hazaiak fordítottak és roppant agilis palánk alatti játékukkal megléptek, 14:8. Mérész-edző kikérte első idejét, mert a közönsége által fantasztikusan buzdított „oroszlánok” meglepték őket. Ám az évadban eddig flottul működött védelmük ezt követően sem akart összeállni, figyelmetlenségek okán sokat hibáztak hátul (18-13). A rivális fittyet hányt a papírformára, és az első negyedben harminc pontot szórtak.

A kábulatból valamelyest feleszmélt mieink később pontosabbak lettek, de a hátrányukon csak lassan tudtak faragni, hiszen a szerb Nikola Vujovic vezérletével a sokat brusztoló vendéglátók alig engedtek nekik lepattanót szedni, 32:24. Ezzel együtt az ellenfél vesztett a dinamizmusából, már nem találtak be a pálya minden szegletéből, 32:28. Feljavult Körtélyesi Gergelyék hátsó alakzata, gyakrabban segítettek be a másiknak, így a feltüzelt hazaiak attól fogva nem tudtak jelentősebb előnyre szert tenni, 39:34. Ebben a játékrészben már kiegyenlítettebb küzdelem zajlott a csatatéren, de mint azt előzetesen sejteni lehetett: a bakonyiak nehéz és kemény ütközetbe bonyolódtak, 46:41.

A nagyszünet után jobban indítottak Kiss Kornélék, ezért nem csökkent a különbség, 52:45. A folytatásban Novák Patrik két duplával jelentkezett, ami jeladás volt a társainak, lévén, a vendéglátók időkéréssel sem tudták az útjukat állni, 52:51. Körtélyesi pontjaival a veszprémiek – a derbi során először – átvették a vezetést, ám csak rövid időre, mert utána hol az egyik, hol a másik csapat neve mögött szerepelt nagyobb szám. Csakhogy a másik oldal ismét felegyenesedett, visszavette az előnyt és érvényre juttatta akaratát.

Négypontos hazai vezetéssel indult a záró felvonás, ami hamarosan hétpontosra hízott, 66:59. Az ideges hangulatú párharc hajrájában az izgalom a tetőfokára hágott, ám előbb Körtélyesi és Vertetics Ádám, majd a legvégén Simon is kipontozódott. A hiányukat nem tudták elviselni a meccsen csupán hat labdát eladó egyetemisták (76-69), akik két hármast elsüllyesztve így is feljöttek két pontra (83-81), ám egyenlítésre már nem futotta az erejükből.

Jegyzőkönyv. Kosárlabda NB I/B Nyugati csoport, 7. forduló: OSE Lions – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 85:81 (30:21, 16:20, 15:16, 24:24). Oroszlány, 400 néző. V.: Tözsér, Gyuris, Csabai-Kaskötő. Veszprém: Vertetics 13, Kámán 17/6, Novák 13/3, Körtélyesi 15/3, Takács 4. Csere: Sipos 7, Simon 12/3, Kovács, Kováts. Edző: Mérész Csaba. Az ellenfél legjobb dobói: Kiss 18, Tanács, Wehner 16-16, Vujovics 12.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.