Atomjaira hullott a magyar válogatott

A magyar női kézilabda válogatott 15:32-re kikapott Montenegrótól a dániai világbajnokság harmadik csoportmérkőzésén.
 
 

Atomjaira hullott a magyar válogatott

A magyar női kézilabda válogatott 15:32-re kikapott Montenegrótól a dániai világbajnokság harmadik csoportmérkőzésén.
 
 
 
 
 

Atomjaira hullott a magyar válogatott

A magyar női kézilabda válogatott 15:32-re kikapott Montenegrótól a dániai világbajnokság harmadik csoportmérkőzésén.

Az első 8-10 percben egészen tűrhetően kézilabdáztunk, volt dinamika a játékunkban, Kiss Éva pedig megint stabilitást adott a kapuban. Aztán homokszem került a gépezetbe, ami rövid idő alatt tekintélyes méretűre dagadt. A félidő utolsó 20 percében 4 gólra voltunk képesek, miközben tizenkettőt kaptunk, ezzel csaknem minden reményünk el is szállt. Nehezen lehetett magyarázni ezt a teljesítményt. Sem az előző két csoportmeccsen, sem a pályán kívül nem volt jele annak, hogy ilyen összeomlást produkáljon a magyar válogatott. Azzal, hogy a nehézbombázóinkat rizikós lövésekre kényszerítette a montenegrói fal, Barjaktarovics pedig simán kapkodta le a labdákat a lövőfolyosóban, gyakorlatilag meghalt a támadójátékunk. Bódi, Kovacsicz és Mayer 1-1 találatra volt képes, így viszont legfeljebb Kiss Éva szerezhetett volna gólt. Ő hátul egyébként védte, amit lehetett.

Nem tudni, mit mondott a szünetben Németh András, de valószínűleg nem azt, hogy az első percben szedjünk be két gólt. Megvolt a közte tíz, Dragan Adzic innentől kezdve kedvére forgathatta csapatát, jöhettek azok, akik eddig keveset játszottak a vébén. Edzőpartnerré silányultunk, de egy idő után – fájó kimondani – még annak is gyengék voltunk. Mehmedovics, Jaukovics és Bulatovics lábbal simán vert minket, de szélről és lerohanásból is könnyedén kaptuk a gólokat. A Kiss Évát váltó Bíró úgy védett 30 százalék körül, hogy csaknem 40 lövés ment a kapujára a második félidőben. Még az emberelőnyökből is ők jöttek ki jobban, és ami a kapufáról sokszor befelé pattan, most az is kifelé jött. A ritkán látható összeomlást Németh András időkérése sem állította meg, a szövetségi kapitány a második félidőben már inkább pihentette Zácsikot és Tomorit.

32:15-re kaptunk ki végül az MNO tudósítása szerint, ami első ránézésre történelmi vereségnek tűnik. A harmadik helyre zuhantunk ezzel a csoportban. Szerdán Dánia ellen javíthatunk, ha Németh András előhúz valami olyat a kalapból, amit már nagyon régen láttunk tőle.

Jegyzőkönyv. Női kézilabda-világbajnokság, A-csoport, 3. forduló: Montenegró - Magyarország 32:15 (17:9). Herning. V.: Arntsen, Roen (norvégok). Magyarország: Kiss É. – Kovacsicz 1, Tomori 1, Szucsánszki 1, Szamoránsky P., Zácsik 3, Kovacsics. Csere: Bíró B. (kapus), Szekeres, Triscsuk, Görbicz 3 (2), Bódi 2, Mayer 3, Bulath, Erdősi, Planéta 1. Szövetségi kapitány: Németh András. Az ellenfél legjobb dobói: Bulatovics, Rajcsics, Mehmedovics 6-6, Jaukovics 4, Radicsevics, Pavicsevics 3-3.

A többi eredmény: Japán - Tunézia 31:21 (13:9), Dánia - Szerbia 29:20 (13:12).
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.