Kirúgták a tornatanárt...

Szexuális tartalmú üzeneteket küldött a diáklányoknak!
 
 

Kirúgták a tornatanárt...

Szexuális tartalmú üzeneteket küldött a diáklányoknak!
 
 
 
 
 

Kirúgták a tornatanárt...

Szexuális tartalmú üzeneteket küldött a diáklányoknak!

Megszűnt a hivatásához méltatlanul viselkedő balatonfűzfői testnevelőtanár jogviszonya. A Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója december 9-i hatállyal megszüntette az érintett tanár közalkalmazotti jogviszonyát.

Az Index november 25-én írt arról, hogy egy Veszprém megyei középiskola tanára szexuális tartalmú üzeneteket küldött a diáklányoknak a Facebookon.

„Amikor az igazgató ezzel szembesítette, önként felmondott, de néhány nap múlva a KLIK tankerületi igazgatójának közbenjárására visszakerült az intézménybe” – olvasható a cikkben.

A Nemzetgazdasági Minisztérium azonnali hatállyal vizsgálatot rendelt el a tanár ellen, amelynek idejére a pedagógust felfüggesztette munkavégzési kötelezettségének teljesítése alól. A vizsgálat megállapította, hogy a tanár a tanulókkal szemben tanúsított magatartásával, viselkedésével megszegte a nemzeti köznevelésről szóló törvényben, illetve a munkaköri leírásban foglaltakat.

A pedagógus nem tartotta be a közalkalmazotti jogviszonyból származó lényeges kötelezettségét és a magatartási szabályokat – áll (az MTI/Index/168 ÓO információi szerint) a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.

x

Néhány felvetésünk: 1. Nem tudni, hogy indult-e vizsgálat a KLIK megyei vezetője ellen, aki az Index.hu hivatkozott cikke szerint szemet hunyt az eset felett, és visszahelyezte pozíciójába a most kirúgott testnevelőt? 2. Ha valamilyen okból megmaradhat állásában, az bizony komoly kérdéseket vet fel a kormányzat oktatási és ifjúságpolitikai elképzeléseivel kapcsolatban... 3. Azt is jó lenne tudni: van-e büntetőjogi szál? Nyomoz-e a rendőrség, hiszen jogosan merül fel egyrészt a szexuális zaklatás, másrészt a hivatali visszaélés gyanúja...
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.