Száz pont fölé jutottak

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosarasai az NB I/B. nyugati-csoportjában esélyeshez méltóan nyertek.
 
 

Száz pont fölé jutottak

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosarasai az NB I/B. nyugati-csoportjában esélyeshez méltóan nyertek.
 
 
 
 
 

Száz pont fölé jutottak

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosarasai az NB I/B. nyugati-csoportjában esélyeshez méltóan nyertek.

Családias hangulatban, takaréklángon kezdtek a hazaiak (2:4), ám csak pár perc kellett ahhoz, hogy az éllovas magára találjon és pontosabb játéka révén kosarakra váltsa a helyzeteit (10:7). Miután Kámán Tamás is „szót kért”, ritmust váltottak az egyetemisták, intenzívebb és agresszívabb védekezésüknek köszönhetően labdákat szereztek, s az ellentámadásaikat góllal fejezték be, 18:7. Egy tizenkilenc-kettes rohammal állva hagyták az ellenfelet, s az első negyed biztos 25:18-as vezetésnél ért véget.

A vendégek a folytatásban is próbálták tartani magukat, nem érhette kritika a hozzáállásukat, de ha a bakonyiak harcosabb és mozgékonyabb üzemmódba kapcsoltak, kiderült, hogy melyik gárda rendelkezik nagyobb tudással, 33:24. A veszprémiek időnként a publikum kedvében is jártak, majd egy ideig állandósult a felek közötti négy-nyolc pontos differencia, aztán 41:37-nél a listavezető rálépett a gázpedálra: gyorsan, pontosan és erőszakosan kosárlabdázott, ami a nagyszünetig az eredményjelző-táblán is visszaköszönt, 52:38.

Fordulást követően mivel hátul akadtak gondok, Mérész-edző magához rendelte az övéit, és határozottabb védőmunkát kért a tanítványaitól. A tréneri szólam egyúttal jeladás is volt, a nagyobb játékerővel bíró és mind gyakrabban cserélő veszprémiek megrázták magukat és megint tekintélyes előnyre tettek szert, 70:49. Sajnos a komoly különbség láttán leeresztettek a – Kámánt és Verteticset már pihentető – hazaiak, s az akkortájt tarthatatlan Katyanszki Nebojsa vezérelte vetélytárs felállt a padlóról, 72:63.

Hajtósabb játékkal kezdték a záró felvonást Kováts Viktorék, gyors kontráikat általában siker koronázta, 78:63. A hajrában leginkább a sípmesterek ítéletei borzolták a kedélyeket, a nézők ugyanakkor azért is fohászkodtak, hogy a helyi kedvencek elérjék a száz pontot. Az óhajuk meghallgatásra talált, mert a cserék is azon voltak, hogy kivegyék a részüket a diadalból. A végén a klub honlapjának tudósítása szerint Sipos Ádám büntetőivel sikerült eljutni az említett határig.

Jegyzőkönyv. Férfi kosárlabda NB I/B., nyugati-csoport, 8. forduló: HOYA-PEV – Bajai Bácska FKE 103:88 (25:18, 27:20, 22:25, 29:25). Veszprém, 300 néző. V.: dr. Magyari, Szalai, Németh. HOYA-PEV: Vertetics 16, Novák 15/3, Kámán 16, Körtélyesi 23/9, Takács 14. Csere: Simon 3, Sipos 5, Blaskovits 2, Kováts 7/3, Herbel 2, Oltárczy, Kovács. Edző: Mérész Csaba. Az ellenfél legjobb dobói: Ágfalvi 20/6, Mándity 17, Katyanszky 15.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.