Búcsú az álmoktól

Oda a negyeddöntő, és lehet, hogy Rio is...
 
 

Búcsú az álmoktól

Oda a negyeddöntő, és lehet, hogy Rio is...
 
 
 
 
 

Búcsú az álmoktól

Oda a negyeddöntő, és lehet, hogy Rio is...

A magyar női kézilabda-válogatott egygólos vereséget szenvedett Lengyelország legjobbjaitól a nyolcaddöntőben, így búcsúzott a dániai világbajnokságtól, és lehet, hogy az olimpiától is. Tomori Zsuzsannát hordágyon vitték le a pályáról, Görbicz Anita „csak” lebicegett.

Karolina Kudlacz-Gloc az elejétől fogva karmestere volt a lengyel válogatottnak, így nem volt meglepő, hogy szép fokozatosan elhúztak a piros mezesek. Támadásban nem sok minden sikerült a mieinknek. A 12. percben, háromgólos hátrányban (6:3) Németh András időt kért, majd jött Bíró Blanka Kiss Éva helyére a kapuba, de érdemben semmi sem változott.

Sőt, a lengyelek nagyon pörgős védekezést mutattak be, így fokozatosan nőtt a különbség. A 17. percben mínusz hatnál (10:4) újabb magyar időkérés következett. Jött Hornyák Dóra, akinek segítségével elkezdtük a felzárkózást, de eközben egy ütközést követően Tomori Zsuzsanna súlyos sérülést szenvedett. A győriek klasszisának kiválása hatalmas energiákat mozgósított társaiban, ennek köszönhetően a 25. percben kiegyenlítettünk. A lengyelek időt is kértek. A játékrész utolsó perceiben itt is, ott is születtek gólok, s egygólos előnnyel vonulhattunk az öltözőbe.

A fordulást követően hosszú percekig nem találták el a kaput a csapatok. A gólcsendet hosszabb szünet után végül mi törtük meg, a lengyelek hét percig gólképtelenek voltak. A sok kihagyott helyzet viszont megbosszulta magát, ellenfelünk pedig belelkesedett. Ez annyira jól sikerült neki, hogy 17:17-nél utolért minket, majd a vezetést is át tudta venni, 20:18.

A két kapitány forgatta csapatát, Görbicz Anita gólokkal segítette a válogatottat, aminek eredményeképpen kiegyenlítettünk, 21:21. Ekkor azonban a lengyelek tekertek egyet a védekezés fordulatszámán: először Planéta Szimonettát vágták földhöz, majd Görbiczcel ütköztek, aki sántikálva hagyta el a pályát – nem is tért már vissza. Az idő előrehaladtával egyre többen készültek el az erejükkel, a kapuscsere sem segített rajtunk. Az utolsó négy percben már találatot sem értünk el, így egy góllal, 24:23-ra elbuktuk a riói kijutás szempontjából sorsdöntő mérkőzést.

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség még nem véglegesítette az olimpiai kvalifikáció követelményeit, de kevés az esély arra, hogy a tizenhat között kieső csapat elérje az olimpiai selejtezőtornát. További eredmények szerencsés alakulása szükséges a magyar lányok kijutásához...

Jegyzőkönyv. Női kézilabda-világbajnokság, nyolcaddöntő: Lengyelország – Magyarország 24:23 (13:14). Herning, 500 néző. V.: Lah, Sok (szlovénok). Magyarország: Kiss É., Bíró (kapusok), Bódi, Erdősi, Görbicz 3, Hornyák 5, Kovacsicz, Kovacsics 2, Mayer 1, Planéta, Szamoránsky, Szekeres, Szucsánszki 5, Tomori 1, Triscsuk 2 (1), Zácsik 4. Szövetségi kapitány: Németh András. A lengyelek legjobb dobói: Kudlab-Gloc 8 (1), Achruj 4, Kobylinska, Kulwinska 3-3.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.