Szabó János az új elnök Veszprémben

Lanyha védekezéssel is biztos siker az év utolsó mérkőzésén.
 
 

Szabó János az új elnök Veszprémben

Lanyha védekezéssel is biztos siker az év utolsó mérkőzésén.
 
 
 
 
 

Szabó János az új elnök Veszprémben

Lanyha védekezéssel is biztos siker az év utolsó mérkőzésén.

Rendkívüli közgyűlést tartottak szombat délután a Veszprém férfi kézilabdacsapatánál – olvasható a klub hivatalos honlapján. A klub új vezetéssel, megújult szervezeti keretek között vág neki a 2016-os esztendőnek, és hosszú távú terveket szövöget.

A megüresedett klubelnöki posztot (Fonyó Károly november végén mondott le) Szabó János, a Magyar Telekom pénzügyi vezérigazgató-helyettese tölti be, de érdekesség, hogy a csapatkapitány Nagy László, az együttes világhírű játékosa is az elnökség tagja lett. A társelnöki posztot továbbra is Kálomista Gábor tölti be, míg az új főtitkár Fazekas Zsolt lett. Az elnökség tagjai lettek továbbá: Eppel János, Erdei Tamás, Csermely Péter, Hajnal Csaba és Csoknyai István.

A klub tulajdonában lévő és a csapatot működtető Veszprémi Kézilabda Zrt.-ben is történtek változások. A felügyelő bizottságba beválasztották az új elnök Szabó Jánost, továbbá Talabér Mártát és a veszprémi önkormányzat részéről Porga Gyula polgármestert.

Miután Veszprém önkormányzata a gazdasági társaság 10 százalékos tulajdonosává válik, így a közgyűlés létrehozta a részvénytársaság igazgatóságát is. Az ötfős igazgatóság tagjai: Óvádi Péter, Kálomista Gábor vezérigazgató, Mihalovits Péter, Lakatos Antal és Várhegyi Attila.

A veszprémi együttes jövő évi célja változatlan: megnyerni a magyar bajnokságot, a Magyar Kupát, a SEHA-ligát és bejutni a BL final fourjába, azaz a kölni négyes döntőbe – olvasható a klubhonlapon.

x

Nem sokáig volt izgalmas a veszprémi és az eperjesi együttes összecsapása az esti SEHA-liga mérkőzésen. A hazai csapat pillanatok alatt elhúzott 4:1-re, és ugyan ekkor gyorsan jött még két gól a vendégektől, a folytatásban már nem tudta megközelíteni esélyesebb ellenfelét a Tatran.

Lékai Máté irányításával a Veszprém könnyedén zilálta szét a vendégek védelmét, és ugyan a félidő második felében sok gólt kapott, változatos és ötletes támadásaival bőven kompenzálta a hátul elkövetett figyelmetlenségeket. Rengeteget "tüzelt" a bakonyi gárda, aminek meg is lett az eredménye, 10:5 után állandósult az öt-hat gólos különbség, ami ki is tartott a szünetig.

Fordulás után is folytatódott a rohanás, kevés keménység – csak Renato Sulic kapott egy erőteljesebbet a vállára –, annál több gól jellemezte a mérkőzést. A félidő közepén az NSO tudósítása szerint a hazai közönség már rászámolt az ellenfélre, és ugyan a 29:19-nél kialakult a tízgólos különbségen faragni tudott a szlovákiai együttes, cserébe viszont a hazai publikum láthatta, amint a fiatalok lelkes játékkal és nagy küzdéssel hálálják meg a Xavi Sabatétól kapott perceket.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda SEHA-liga: MVM Veszprém – Tatran Presov 39:31 (21:15). Veszprém, 4500 néző. V.: Nikolic, Stojkovic (szerbek). Veszprém: Alilovic – Marguc 8 (5), Sliskovic 5, Nilsson 4, Palmarsson 6, Lékai 5, Ugalde 4. Csere: Terzic 3, Schmid 1, Sulic 1, Füzy, Varjú 1, Szeitl E. 1. Vezetőedző: Javier Sabaté. Az ellenfél legjobb dobói: Antl 7, Urban 5, Hrstka 4.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.