"Lopásgátló Népszavazás"-ra hívja az embereket Kész Zoltán

A cél az, hogy soha többé ne fordulhasson elő olyan méretű korrupció, mint amitől a Fidesz alatt most szenved az ország.
 
 

"Lopásgátló Népszavazás"-ra hívja az embereket Kész Zoltán

A cél az, hogy soha többé ne fordulhasson elő olyan méretű korrupció, mint amitől a Fidesz alatt most szenved az ország.
 
 
 
 
 

"Lopásgátló Népszavazás"-ra hívja az embereket Kész Zoltán

A cél az, hogy soha többé ne fordulhasson elő olyan méretű korrupció, mint amitől a Fidesz alatt most szenved az ország.

Kész Zoltán, a Fidesz kétharmados hatalmát lebontó független képviselő a mai napon országos népszavazási kezdeményezést nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz. A képviselő összesen 13 kérdést adott be, de hangsúlyozta: bármelyiket engedje is át az NVB, a kérdéstől függetlenül a népszavazás a korrupt Fidesz-hatalomról és a lopás meggátolásáról szól majd.

Kész Zoltán szerint a magyarok 99 százaléka áll szemben 1 százaléknyi fideszes politikussal, rokonnal, haverral, üzletemberrel, akik gátlástalanul és az ügyészség bűnpártolása mellett fosztják ki Magyarországot és annak népét. De a "Lopásgátló Népszavazás" úgy alakítaná át Magyarországot, hogy soha többé ne fordulhasson elő olyan méretű korrupció, mint amitől a Fidesz alatt szenved az ország.

Luxusórák, kastélyok, kokainbulik – így él ma Magyarországon egy törpe kisebbség, az 1 százaléknyi fideszes politikus és talpnyalóik. Miközben a 99 százaléknyi többség egyre kilátástalanabb, mert elszegényedik, menekülni kényszerül az országból, agyonadóztatják; szétrombolják a vállalkozását, az iskoláját, a kórházát, a nyugdíját, a jövőjét és a múltját.

A szemünk láttára követnek el a Fidesz politikusai égbekiáltó bűncselekményeket a hatalommal való visszaéléstől kezdve a csaláson át a drogozásig – szinte alig van olyan pontja a büntető törvénykönyvnek, amelyben nem kerülne gyanúba Fidesz-közeli elkövető. De hiába a nyilvánvaló bűncselekmények sokasága, a Polt Péter vezette ügyészség nem tesz semmit, a Fidesz őrző-védő cégeként viselkedik.

Ezért döntött úgy Kész Zoltán, hogy „Lopásgátló Népszavazás"-t kezdeményez, és harcba hívja a magyar polgárokat, a 99 százalékot az 1 százaléknyi fideszes kényúr ellen. A Fidesz kétharmados hatalmát lebontó független képviselő a mai napon kérdéseket nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottságnak, melyekről népszavazáson dönthetnének a magyarok. Amennyiben a népszavazás érvényes és eredményes lesz, úgy hármas lopásgátló védelmi rendszer jönne létre Magyarországon a korrupció megfékezésére.

A hármas védelmi rendszer részei: a szabályozás, a számonkérés és az elszámoltatást követő átláthatóság. Az első egy törvénycsomag, amely nem engedné, hogy a mindenkori kormányfő családtagjai, jelen esetben az Orbán-család tagjai, valamint Mészáros Lőrinc és a hozzá hasonló strómanok közbeszerzésen indulhassanak. A második védelmi vonal szimbolikusan megintené a korrupt ügyészeket, akik a Fidesz-rendszer legerősebb támaszai. Így megnyílna az út a politikusbűnözők elszámoltatása előtt. A harmadik lépésben lehetőség nyílik a korrupciós ügyek kapcsán a politikusbűnözők törvény előtti felelősségre vonásra.

Azért 13 kérdést adott be Kész Zoltán, mert a korábbi tapasztalatok szerint a választási bizottság minden jogi csűrcsavart igénybe vesz, hogy megakadályozzon bármilyen népszavazást. Kész arra számít, hogy a 13-ból legalább 3 kérdést kénytelen lesz átengedni az NVB, így 2016 elején elindulhat az aláírásgyűjtés.

- Ez a népszavazás elsöpörné a Fideszt egyetlen szempillantás alatt és visszaadná a jövőt Magyarországnak – nyilatkozta a népszavazási kezdeményezéséről Kész Zoltán, aki azt is hozzáfűzte: - Nincsenek illúzióim, a Fidesz mindent el fog követni, hogy a "Lopásgátló Népszavazás" ne történhessen meg. De mi, Magyarország 99 százaléka, le tudjuk győzni az 1 százaléknyi korrupt élősködőt.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.