"Vegyék ezt segélykiáltásnak"

Drámai levelet írt egy miskolci gimnázium tanári kara a kormánynak.
 
 

"Vegyék ezt segélykiáltásnak"

Drámai levelet írt egy miskolci gimnázium tanári kara a kormánynak.
 
 
 
 
 

"Vegyék ezt segélykiáltásnak"

Drámai levelet írt egy miskolci gimnázium tanári kara a kormánynak.

"Az egész oktatási rendszert látjuk most már veszélyben! Kaotikussá vált minden! Bizonytalanság, elkeseredettség, sokszor apátia uralkodik a tanári szobákban" – ezekkel a sorokkal fordult nyílt levélben a kormányhoz a miskolci Herman Ottó Gimnázium.

A teljes terjedelmében a boon.hu-n közölt levélben a pedagógusok számon kérik például azt, hogy a sok átszervezés miatt már fogalmuk sincs ki az iskolájuk üzemeltetője:

"Az önkormányzat, vagy annak egy cége? Valamelyik minisztérium, az Oktatási Hivatal, a POK…? A sok bába között elveszett a gyerek! A GYEREK, merthogy az egésznek róluk kellene szólnia!!! De nem ez történik!"

Később tovább sorolják az általuk problémásnak tartott területeket: a folyamatosan változó alaptanterveket, a kísérleti tankönyveket, a nemzetközi felméréseken rosszul teljesítő diákok ügyét, az érettségi követelmények változását. Azt is kiemelik, van olyan gyerek, aki iskolai pályafutása alatt 6-8 újításhullámot is elszenved, a tanárokkal együtt. Közben pedig a pedagógusi munkát érő folyamatos plusz terhek miatt már el sem tudják látni rendesen a valóban fontos feladataikat:

"Munkánk minden pillanatát folyamatos ellenőrzés alatt akarják tartani, mintha nem épp a mi munkánk szólna arról, hogy folyamatosan egy osztálynyi gyerek ellenőrzi (természetesen a szülőkkel együtt)! (...) Dokumentumok, papírok, elektronikus adatszolgáltatás… És mikor taníthatunk végre??? Vagy éppen az a cél, hogy a felnövekvő generáció már kérdezni se tudjon?"

Soraikat a propeller.hu információi szerint azzal zárták:

"Szeretnénk a felnövekvő generációkat jól felkészíteni az élet kihívásaira, hogy képesek legyenek megfelelni a kor követelményeinek! Vegyék ezt segélykiáltásnak, kérjük a felettes szervek és a társadalom támogatását, segítségét!"

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.