Győzelem és jótékonykodás

A vártnál talán keményebb ellenállásba ütközött a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a kosárlabda NB I/B. nyugati csoportjának újabb fordulójában.
 
 

Győzelem és jótékonykodás

A vártnál talán keményebb ellenállásba ütközött a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a kosárlabda NB I/B. nyugati csoportjának újabb fordulójában.
 
 
 
 
 

Győzelem és jótékonykodás

A vártnál talán keményebb ellenállásba ütközött a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a kosárlabda NB I/B. nyugati csoportjának újabb fordulójában.

A listavezető a húzódással bajlódó, ezért a kispadon civilben helyet foglalt Kámán Tamás nélkül kezdte a találkozót, ám eleinte nem érződött a produkciójukon, hogy nem számíthatnak a liga egyik legjobbjára. A hetek óta tarthatatlan Körtélyesi show-jával indult az összecsapás. Az erőcsatár néhány perc alatt három triplát süllyesztett el, s a telt háznyi publikum akkor még nem sejtette, hogy nagy csata vár a helyi kedvencekre, 11:5. A hazaiak felszabadultan tüsténkedtek, minden megmozdulásukon látszódott: nem akarnak csalódást okozni a közönségüknek, 16:7.

A folytatásban, a már komolyabbnak tekinthető előny birtokában csökkent a veszprémiek koncentrációja, ennek okán nem kosárlabdáztak gyorsan és pontosan, s ez az eredményjelző-táblán is visszaköszönt, 28:21. A bakonyiak ahelyett, hogy döntésre vitték volna a dolgot – még agresszívabb harcmodort választanak –, felengedték a padlóról az ellenfelet, amely magára talált, majd a zónavédekezésével alaposan összekuszálta a szálakat, 30:28. A lendületüket vesztett vendéglátók temérdek dobást hagytak ki, a büntetővonalról sem voltak eredményesek, míg a védőfalukon néha úgy mentek át Márkusék, mint kés a vajon. Novákék akkortájt nem találták a győri játék ellenszerét, akik a vezetést is átvették, 37:38. Aztán Vertetics Ádám kisvártatva megmutatta, hogy pár hetes „téli álma” után szenzációs kunsztokra képes.

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a Vetési gimnáziumban gyűjtést szervezett a Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Speciális Szakiskola enyhén értelmileg sérült gyermekeinek nyári, balatonakali táborozására. Az egyesület elöljárói a szünetben a találkozó teljes bevételével, több mint ötvenezer forinttal járultak hozzá ahhoz, hogy a – teremben szurkolt, így a kosárlabdázás élményével is megajándékozott – hátrányos helyzetű diákok szabadságát szebbé tegyék.

Fordulást követően Körtélyesi ismét „bevágott” egy hárompontost, amire a vetélytárs két triplával felelt, 45:44. A veszprémiekből továbbra is hiányzott a tűz, időnként görcsös és erőlködő volt a játékuk. Közben a másik oldalon Kovácsék jelentős erőket mozgósítottak a siker érdekében, kintről folyamatosan lőtték át a bakonyiak állásait, 48:52. Mérész-edző időt kért, vázolta, hogy az övéi miként védekezzenek és támadjanak, aminek révén aztán kiegyenlítődött az állás, 59:59. Ebben az időszakban főként a tizenegy lepattanóig jutott Takács András és a legszebb napjait idéző Oltárczy Máté tartotta a lelket a hazaiakban.

Kétpontos HOYA-vezetéssel kezdődött a záró felvonás, majd egy másfél perces, nyolc–nullás rohamnak köszönhetően kezdtek elszakadni a Rába-partiaktól, 71:61. Ekkor úgy pörögtek Verteticsék, ahogy a nézők mindvégig remélték, 78:64. (Az irányító egyébiránt a „góljai” mellé odatett tizenegy kiharcolt szabálytalanságot, hét gólpasszt és öt szerzett labdát, így harmincnégyes lett a teljesítményindexe.) A másik oldal ugyanakkor emelt fővel akart távozni, ezért megindították az utolsó rohamaikat, 78:70. A hajrá megint izgalmas lett, a veszprémiek visszavettek a tempóból, ami majdnem megbosszulta magát, 80:77. Ezzel együtt végig érezhető volt, hogy a mérkőzésen csak Körtélyesiék nyerhettek.

Jegyzőkönyv. HOYA-PEV – Széchenyi Egyetem Győri KC 85:80 (26:17, 14:21, 23:23, 22:19). Veszprém, 400 néző. V.: Horváth, Németh, Benedek. Veszprém: Vertetics 19/3, Simon 6, Novák 2, Körtélyesi 28/15, Takács 16. Csere: Sipos 4, Kováts, Kálló 2, Oltárczy 8/6, Kovács D. Edző: Mérész Csaba. Az ellenfél legjobb dobói: Kovács 29, Márkus, Gombás 16-16, Baruta 15.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.