Futsal Eb: újra a spanyolok a trónon

Az ibériaiak válogatottja könnyedén nyerte meg az Oroszország elleni döntőt Belgrádban.
 
 

Futsal Eb: újra a spanyolok a trónon

Az ibériaiak válogatottja könnyedén nyerte meg az Oroszország elleni döntőt Belgrádban.
 
 
 
 
 

Futsal Eb: újra a spanyolok a trónon

Az ibériaiak válogatottja könnyedén nyerte meg az Oroszország elleni döntőt Belgrádban.

Pedig a meccs nem úgy indult, hogy bármelyik fél is fölényesen nyer. Az első percek magas fordulatszámú, de óvatos játékot hoztak, amelyben mindkét fél gondosan ügyelt a másik kulcsembereire.

Spanyol részről Miguelín egy látványos mozdulattal már az elején megszerezhette volna a vezetést, ám ollózó mozdulata után a labda a felső lécen csattant. Ugyanakkor az oroszoknak is megvoltak a lehetőségeik, elsősorban az aktívan kezdő Robinho révén, aki azonban a mérkőzés előrehaladtával elszürkült.

A 9. percben Ortiz berúgását követően az üresen maradt Alex kíméletlenül bombázott a léc alá, és ezzel elbizonytalanodtak az oroszok. A spanyolok „szagot fogtak”, egy eladott labda után Pola a kapus Gustavo lába között vette be a kaput, majd másfél percen belül még két gól jött, előbb Mario Rivillos, majd újra Pola révén. Az oroszok Romulo hosszú sarkos lövésével szépítettek, de ez csak arra volt jó, hogy látványosabbá tegyék a finálét, 1:4.

Szergej Szkorovics piros mezes csapata természetesen már a második félidő közepén megpróbálkozott a kapus levitelével, ám akadozott a játéka, Miguelín révén pedig kétszer is büntettek a spanyolok: a 30 éves játékos egyszer egy villámgyors labdalopást követően, egyszer pedig félpályán túli íveléssel vette be a kaput.

Az oroszok szépen buktak el, Robinho is gólt szerzett, a meccs utolsó érdemleges momentuma pedig Milovanov sarkazós gólja volt. Spanyolország az NSO tudósítása szerint 7:3-ra nyert, ezzel visszavette Olaszországtól a trónt, míg az oroszok sorozatban a harmadik Eb-döntőjüket veszítették el.

Jegyzőkönyv. Futsal EB, Belgrád, döntő: Oroszország – Spanyolország 3:7. Gólszerzők: Romulo 20., Robinho 32., Milovanov 40., ill. Alex 9., Pola 16., 17., Mario Rivillos 17., 36., Miguelín 31., 35.

Korábban a harmadik helyért: Szerbia – Kazahsztán 2:5. Gl.: Rakics 38., Rajcsevics 40., ill. Douglas Junior 20., 30., 34., Zsamankulov 21., Higuita 32.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.