„Gerinctelen húzás”

Kiosztották Lázár Jánost a kormányinfón tett kijelentéséért.
 
 

„Gerinctelen húzás”

Kiosztották Lázár Jánost a kormányinfón tett kijelentéséért.
 
 
 
 
 

„Gerinctelen húzás”

Kiosztották Lázár Jánost a kormányinfón tett kijelentéséért.

A Magyar Liberális Párt szerint Orbán Viktor és Lázár János a pedagógustüntetések kezdete óta igyekszik befeketíteni a demonstrálókat és a petíciót elindító tanárokat.

Az ellenzéki párt szerint Lázár János a kormányinfón ismét tisztességtelen volt a demonstrálókkal szemben, amikor kijelentette, hogy újabb béremelésre akkor sincs lehetőség, „ha gyerekekkel próbálják zsarolni” a kormányt. Gerinctelen húzásnak tartják a liberálisok a Miniszterelnökséget vezető miniszter részéről, hogy a tiltakozók befeketítésére törekszik ahelyett, hogy a kormány valódi megoldásokat keresne az oktatási rendszer totális csődjének kezelésére.

„A túlterhelt és folytonosan megalázott pedagógusok nem tudják ellátni megfelelő színvonalon a munkájukat. Akkor sem, ha a kormány úgy tesz, mintha abból állna a követeléscsomag, hogy a tanárok 'többet akarnak keresni és kevesebbet dolgozni'. Ez hazugság. A követelések arról szólnak, hogy az oktatási rendszert működőképessé és decentralizálttá kell tenni, vissza kell adni a tanszabadságot és az intézményi autonómiát” – írják közleményükben a 168 ÓO cikke szerint.

A Magyar Liberális Párt szerint ezúttal teljesen hatástalan az a szalámi-politika, amellyel a társadalmi csoportokat próbálják egymás ellen hangolni, hiszen az egymás iránti szolidaritás – éppen a kormány politikája miatt – folyamatosan nő.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.