Idegőrlő csatában nyert a Veszprém a férfi kézi-BL-ben

Nagy Lászlóék az első félidőben még hét góllal is vezettek a Zagreb ellen, a vége azonban nagyon szoros lett, de a lényeg: 27:25 a vége.
 
 

Idegőrlő csatában nyert a Veszprém a férfi kézi-BL-ben

Nagy Lászlóék az első félidőben még hét góllal is vezettek a Zagreb ellen, a vége azonban nagyon szoros lett, de a lényeg: 27:25 a vége.
 
 
 
 
 

Idegőrlő csatában nyert a Veszprém a férfi kézi-BL-ben

Nagy Lászlóék az első félidőben még hét góllal is vezettek a Zagreb ellen, a vége azonban nagyon szoros lett, de a lényeg: 27:25 a vége.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában a csoportban harmadik helyen álló magyar bajnok az ötödik helyen álló horvát csapatot fogadta. A két csapat októberi meccsén egy góllal nyert Zágrábban a Veszprém, úgy, hogy Momir Ilic már az első félidőben piros lapot kapott. A magyar csapatból ezúttal Gulyás Péter és Lékai Máté hiányzott sérülés miatt.

Az első gól a vendégeké volt, és a Veszprém ugyan csak a 4. perc végén talált először a kapuba, három perccel később már 4:1-re, a 10. percben pedig 6:2-re vezetett. Elsősorban a horvát tengely remekelt a bakonyiaknál: a gyorsan négy gólt lövő horvát Slisckovic, a beállós, Sulic és a kapuban remeklő honfitársuk, Alilovic kezében volt a játék kulcsa. Persze jól jöttek Nagy László átlövésből és Ilic hetesből lőtt góljai is. A félidő felénél 11:4-re vezetett Veszrpém. A horvátok kemény védekezése rendre kétperces kiállításokat ért.

Az utolsó tíz percet is így kezdték 13:7-es veszprémi vezetésnél, Sabate mester ekkor a horvátok helyett a skandinávokat küldte be, és Palmarson, valamint Nilsson is jól játszott, utóbbi gólokat is szerzett. Terzis kiállítása miatt a 25. percben először került emberhátrányba a Veszprém, amit nem sikerült a megkülönböztető mezben pályára lépő Iváncsik bevetésével olyan jól kihasználni, ahogy a horvátok tették hasonló helyzetben: több gyors gólt is lőtt a Zagreb, így a szünetre már csak négy gól volt a hazaiak előnye.

A második játékrészt a horvátok kezdték nagyobb fordulatszámon, és fokozatosan zárkóztak föl, a 35. percben már csak két gól volt a veszprémi előnyből. A horvátoktól egy ütésért piros lappal végleg kiállították Valcicot, de, mintha misem történt volna – a horvátok már érezték, hogy lehet keresnivalójuk.

És valóban: hiába vezetett a 40. percre négy góllal (20:16) a Veszprém Nagy László góljainak, és az Alilovicot váltó Mikler néhány bravúros védésének köszönhetően, a horvátok lőttek zsinórban három gólt, és máris csak egy volt a hazai előny.

Így telt el az utolsó negyedóra, a horvátok minden veszprémi gólra tudtak válaszolni, ráadásul több könnyű gólt is szereztek. Az utolsó percekre a szurkolók által szinte a pályára követelt Palmarson aztán meghálálta a lelátó bizalmát, és 23:22-nél rendkívül fontos gólt lőtt. Ahogy egy kipattanót összeszedve Nilsson is, Ilic pedig 12 másodperccel a vége előtt hidegvérrel lőtt egy hetest a kapus lába között a hálóba. Így a vs.hu tudósítása szerint a vártnál küzdelmesebb meccsen ugyan, de nyert a Veszprém, és egy pontra megközelített az élen álló Flensburg, PSG kettőst.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 12. forduló: MVM VKC – PPD Zagreb 27:25 (16:12). Veszprém, 5000 néző. V.: Johansson, Kliko (svédek). Veszprém: Alilovics – Rodriguez 1, Zeitz, Nagy L. 6, Schuch, Terzic, Ugalde. Csere: Mikler (kapus), Nilsson 2, Sliskovics 7, Marguc 2, Ilic 6 (5), Sulic 2, Palmarsson 1, Iváncsik G. Edző: Javier Sabaté. A Zágráb legjobb lövői: Susnja, Markovics, Mandalinics 4-4.

A többi eredmény: THW Kiel (német) - Wisla Plock (lengyel) 26:24, PSG (francia)-Besiktas (török) 40:28, Celje (szlovén) - Flensburg-Handewitt (német) 26:30. Az állás: 1. Flensburg 20 (369:316), 2. PSG 20 (380:335), 3. Veszprém 19, 4. Kiel 13, 5. Zagreb 9, 6. Plock 8, 7. Celje 5, 8. Besiktas 2 ponttal.

A Veszprém jövő szombaton a német Flensburg otthonában lép pályára.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.