"Kockás inges forradalom zajlik a fehér gallérosok ellen"

Évértékelőt tartott Kész Zoltán, Veszprém megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője.
 
 

"Kockás inges forradalom zajlik a fehér gallérosok ellen"

Évértékelőt tartott Kész Zoltán, Veszprém megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője.
 
 
 
 
 

"Kockás inges forradalom zajlik a fehér gallérosok ellen"

Évértékelőt tartott Kész Zoltán, Veszprém megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője.

Egy évvel az időközi választási győzelmét követően - amellyel sikerült a kormánypártok kétharmados fölényét lebontani - telt ház előtt beszélt a fiatal politikus. Elmondta: fontos üzenet, hogy függetlenségét megtartotta, így nincs olyan ember, akivel ne állna szóba, szemben azokkal a kormánypárti politikusokkal, akik csak a fideszes érdekeket képviselik.

- Az én pártom a Veszprém és környéke párt – szemben azokkal, akiknek Budapestről, a Lendvay utcai Fidesz-székházból osztják az utasításokat.

Kész Zoltán szerint a veszprémi modell arra épül, hogy az emberekkel közösen érdemes kialakítani a játékszabályokat és nem lehet eladni magunkat zsoldosforintokért.

- Nézzék meg az önkormányzatokat: lehet, hogy EU-s forrásokból kegyet gyakorolnak az állam irányítói a fejlesztések kapcsán, de a helyben élők döntési lehetőségeit elvették. Ma egy vidéki kistelepülés költségvetése 40 százaléka az akár 6–8 évvel ezelőttinek is – mondta példákkal alátámasztva többek között a képviselő.

Az évértékelőn Kész Zoltán által elmondottakat igazolta, hogy a rendezvényre minden helyi polgármestert és képviselőt meghívtak. Az évértékelőre a meghívást elfogadta többek között Maróti Rezső, Veszprém utolsó tanácselnöke és Veszprém rendszerváltás utáni polgármesterei, Dióssy László és Debreczenyi János is.

A parlamenti munkával kapcsolatban a képviselő elmondta: egy év alatt 57 ügyben tudott sikerrel közbenjárni, és a benyújtott önálló indítványok – kérdések, törvényjavaslatok – tekintetében a nyolcadik legaktívabb egyéni képviselő az Országgyűlésben.

Az országos politikáról szólva úgy vélte: „ami 2016 februárjában a kockás ing, az 2015 februárjában a veszprémi választó volt. Ma kockás inges forradalom zajlik a fehér gallérosokkal szemben.”

Elmondása szerint nem találkozott még olyan emberrel, aki szerint a jelenlegi rendszer nem a törvényesített korrupcióra épülne, ezért van szükség az alulról építkező változásra. Ennek eszköze az általa indított Lopásgátló népszavazás, amelyre az aláírásokat tervei szerint idén májusban gyűjtik össze, hogy akár idén ősszel, a kormány EU-népszavazásával együtt megtarthassák a referendumot.

- Ha ez így lenne, a ma Magyarországának két legfontosabb kérdéséről dönthetünk majd: az egyik, hogy elég-e abból, hogy a hatalom szétlopja az országot, a másik pedig az, akar-e Magyarország az Európai Unió tagja maradni.

- Előbb vagyok veszprémi, utána magyar, aztán európai és ellenzéki politikus. Ami jó az országnak, az jó Veszprémnek is. Ami rossz az országnak, az rossz Veszprémnek is. Egyébként: Hajrá, Építők! – zárta beszédét a megyeszékhely kézilabda csapatának sikereire utalva Kész Zoltán.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.